23948sdkhjf

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Bygger också en ny, större restaurang i Luleå.

Trots att Max är en norrländsk kedja så har den aldrig funnits representerad i Härnösand. Men nästa år anländer Max även till residensstaden för Västernorrlands län.

Hamburgerkedjan har skrivit ett mångårigt kontrakt med Coop Nord och ska flytta in i samma fastighet som Stora Coop i Härnösand.

 Vi känner oss glada för att det här blir av. Med det här läget kan vi servera både förbipasserande och Härnösandsborna, berättar Henrik Lejon, etableringschef på Max Burgers.

Det koncept som Max tagit fram i samarbete med Wingårdh arkitektbyrå kommer att användas även i Härnösand. Restaurangen blir på cirka 500 kvadratmeter och kommer att sysselsätta 40 personer.

Planen är att hamburgarna ska börja stekas före jul 2020. 

Vi ser fram emot att Max blir vår nya hyresgäst. Med ett unikt läge intill E4:an kommer etableringen av Max, som även erbjuder drive-in, och Stora Coop Härnösand tillsammans ytterligare stärka handelsplatsen, säger Coop Nords fastighetschef Lars Carlstedt i en kommentar.

Max är mitt i en expansiv period och har som mål att nå 150 restauranger inom en femårsperiod. Närmast ligger öppningen av den första restaurangen på Kungsholmen i Stockholm den 12 december.

Max bygger också en ny restaurang på Robertsviksgatan i Luleå, bredvid den nuvarande restaurangen. När den nya restaurangen är klar rivs den gamla.

– Vi siktar på öppning under sommaren nästa år. Den nuvarande restaurangen kommer att vara i drift hela tiden fram till dess och skiftet kommer i princip att ske över en natt, säger Tony Jakobsson, vice Sverigechef på Max Burgers, till Norrbottens Media.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.174