23948sdkhjf

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Bygger också en ny, större restaurang i Luleå.

Trots att Max är en norrländsk kedja så har den aldrig funnits representerad i Härnösand. Men nästa år anländer Max även till residensstaden för Västernorrlands län.

Läs också: Max nyinvger i Ystad

Hamburgerkedjan har skrivit ett mångårigt kontrakt med Coop Nord och ska flytta in i samma fastighet som Stora Coop i Härnösand.

 Vi känner oss glada för att det här blir av. Med det här läget kan vi servera både förbipasserande och Härnösandsborna, berättar Henrik Lejon, etableringschef på Max Burgers.

Det koncept som Max tagit fram i samarbete med Wingårdh arkitektbyrå kommer att användas även i Härnösand. Restaurangen blir på cirka 500 kvadratmeter och kommer att sysselsätta 40 personer.

Planen är att hamburgarna ska börja stekas före jul 2020. 

Läs också: Västerbottensost + Max = sant

Vi ser fram emot att Max blir vår nya hyresgäst. Med ett unikt läge intill E4:an kommer etableringen av Max, som även erbjuder drive-in, och Stora Coop Härnösand tillsammans ytterligare stärka handelsplatsen, säger Coop Nords fastighetschef Lars Carlstedt i en kommentar.

Max är mitt i en expansiv period och har som mål att nå 150 restauranger inom en femårsperiod. Närmast ligger öppningen av den första restaurangen på Kungsholmen i Stockholm den 12 december.

Max bygger också en ny restaurang på Robertsviksgatan i Luleå, bredvid den nuvarande restaurangen. När den nya restaurangen är klar rivs den gamla.

– Vi siktar på öppning under sommaren nästa år. Den nuvarande restaurangen kommer att vara i drift hela tiden fram till dess och skiftet kommer i princip att ske över en natt, säger Tony Jakobsson, vice Sverigechef på Max Burgers, till Norrbottens Media.

Mer om: Max | Max Burgers
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Naturskön matupplevelse på restaurang Nowhere

Pionjärprojekt med biobaserade plastflaskor

Målet är att ha de första biobaserade flaskorna i butikerna 2023. 

Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Max nyinvger i Ystad

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Nyhetsbrev

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Arkiv

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11