23948sdkhjf

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Bygger också en ny, större restaurang i Luleå.

Trots att Max är en norrländsk kedja så har den aldrig funnits representerad i Härnösand. Men nästa år anländer Max även till residensstaden för Västernorrlands län.

Läs också: Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Hamburgerkedjan har skrivit ett mångårigt kontrakt med Coop Nord och ska flytta in i samma fastighet som Stora Coop i Härnösand.

 Vi känner oss glada för att det här blir av. Med det här läget kan vi servera både förbipasserande och Härnösandsborna, berättar Henrik Lejon, etableringschef på Max Burgers.

Det koncept som Max tagit fram i samarbete med Wingårdh arkitektbyrå kommer att användas även i Härnösand. Restaurangen blir på cirka 500 kvadratmeter och kommer att sysselsätta 40 personer.

Planen är att hamburgarna ska börja stekas före jul 2020. 

Läs också: Då öppnar Max på Kungsholmen

Vi ser fram emot att Max blir vår nya hyresgäst. Med ett unikt läge intill E4:an kommer etableringen av Max, som även erbjuder drive-in, och Stora Coop Härnösand tillsammans ytterligare stärka handelsplatsen, säger Coop Nords fastighetschef Lars Carlstedt i en kommentar.

Max är mitt i en expansiv period och har som mål att nå 150 restauranger inom en femårsperiod. Närmast ligger öppningen av den första restaurangen på Kungsholmen i Stockholm den 12 december.

Max bygger också en ny restaurang på Robertsviksgatan i Luleå, bredvid den nuvarande restaurangen. När den nya restaurangen är klar rivs den gamla.

– Vi siktar på öppning under sommaren nästa år. Den nuvarande restaurangen kommer att vara i drift hela tiden fram till dess och skiftet kommer i princip att ske över en natt, säger Tony Jakobsson, vice Sverigechef på Max Burgers, till Norrbottens Media.

Mer om: Max | Max Burgers
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.333