23948sdkhjf

De serverar bästa affärslunchen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

Ska du göra affärer? Boka då bord på Symbios på Skånegatan i Stockholm. Restaurangen har korats till årets affärskrog. Enligt motiveringen levereras smaksäkra rätter med hög kvalitet och lustfylld elegans i industriell miljö.

Symbios öppnades så sent som i maj av köksmästarna Simon Eriksson och Henrik Wittgren samt huvudägaren Jesper Kvarnefält. Restaurangen ligger på en klassisk krogadress. På Skånegatan 80 låg tidigare 1990-talets hetaste krog, Hannas krog, därefter följde ett antal år med Pet Sounds bar och senast Almost Famous.  

I köket på Symbios lagas modern nordisk mat. Kockarna jobbar med noggrant utvalda råvaror och alltid efter säsong.

– På Symbios finns en blick mot hela världen. Där det finns god mat, därifrån hämtar vi inspiration, säger Henrik Wittgren.

Symbios erbjuder en fast trerättersmeny eller Veckans varma för 160 kronor, som en dagens lunch fast rätten serveras under en hel vecka.

– Vi kände att det måste finnas utrymme för en ambitiösare lunch. Affärslunch har knappast funnits på Södermalm tidigare, säger Jesper Kvarnefält, delägare till krogarna Symbios, Barobao och Ichi, alla på Södermalm.

Priset Årets affärskrog delas ut av DI Weekend.

Mer om: Symbios
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11