23948sdkhjf

De serverar bästa affärslunchen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

Ska du göra affärer? Boka då bord på Symbios på Skånegatan i Stockholm. Restaurangen har korats till årets affärskrog. Enligt motiveringen levereras smaksäkra rätter med hög kvalitet och lustfylld elegans i industriell miljö.

Symbios öppnades så sent som i maj av köksmästarna Simon Eriksson och Henrik Wittgren samt huvudägaren Jesper Kvarnefält. Restaurangen ligger på en klassisk krogadress. På Skånegatan 80 låg tidigare 1990-talets hetaste krog, Hannas krog, därefter följde ett antal år med Pet Sounds bar och senast Almost Famous.  

I köket på Symbios lagas modern nordisk mat. Kockarna jobbar med noggrant utvalda råvaror och alltid efter säsong.

– På Symbios finns en blick mot hela världen. Där det finns god mat, därifrån hämtar vi inspiration, säger Henrik Wittgren.

Symbios erbjuder en fast trerättersmeny eller Veckans varma för 160 kronor, som en dagens lunch fast rätten serveras under en hel vecka.

– Vi kände att det måste finnas utrymme för en ambitiösare lunch. Affärslunch har knappast funnits på Södermalm tidigare, säger Jesper Kvarnefält, delägare till krogarna Symbios, Barobao och Ichi, alla på Södermalm.

Priset Årets affärskrog delas ut av DI Weekend.

Mer om: Symbios
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.133