23948sdkhjf

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Hösten 2017 lämnade Isabella L'Estrade (före detta Morrone) sin stjärnkrog La Bocca och storstadslivet i Stockholm bakom sig för ett lugnare liv på Österlen i Skåne. Efter att par år med den italienska restaurangen Bella på Österlen är den unga stjärnkrögaren nu redo att växla upp igen med en ny krogsatsning.

– Den här restaurangen kommer att ha en helt ny profilering. Maten, viner och servicen kommer att ligga, för gästerna, på en stjärnnivå. Det är vårt mål, säger Isabella L'Estrade till Ystads Allehanda.

Hon och maken har sålt sin gård utanför Löderup och köpt en gammal fyrlängad gård cirka två kilometer från Borrby strand. Det är där de ska bygga upp en ny restaurangverksamhet. Förhoppningen är att kunna öppna krogen redan under nästa år.

– Vi får tillträde den 22 januari och vi har redan börjat göra det vi kan göra just nu. Jag har varit med om restaurangöppningar förut och då har vi inte haft så här omfattande renoveringar. Vi är medvetna om att det kan ta tid och så får det vara. säger Isabella L'Estrade.

Isabella L'Estrade berättar också för Ystads Allehanda att paret jobbar med den norska designbyrån Tandberg & Miller Design och även har anlitat en internationell arkitekt som bland annat ritat restauranger till Gordon Ramsey och Jamie Oliver. Tanken är att köket ska vara öppet ute i matsalen.

– Det är väldigt roligt att jobba med internationella namn, både med design och arkitektur.

32-åriga Isabella Morrone har redan arbetat som kock i 14 år. Under sin karriär har hon lagat mat på några av Stockholms främsta krogar och varit anställd på Michelin-belönade restauranger utomlands. Hon är även känd från tv-programmet Kockarnas kamp.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156