23948sdkhjf

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Hösten 2017 lämnade Isabella L'Estrade (före detta Morrone) sin stjärnkrog La Bocca och storstadslivet i Stockholm bakom sig för ett lugnare liv på Österlen i Skåne. Efter att par år med den italienska restaurangen Bella på Österlen är den unga stjärnkrögaren nu redo att växla upp igen med en ny krogsatsning.

– Den här restaurangen kommer att ha en helt ny profilering. Maten, viner och servicen kommer att ligga, för gästerna, på en stjärnnivå. Det är vårt mål, säger Isabella L'Estrade till Ystads Allehanda.

Hon och maken har sålt sin gård utanför Löderup och köpt en gammal fyrlängad gård cirka två kilometer från Borrby strand. Det är där de ska bygga upp en ny restaurangverksamhet. Förhoppningen är att kunna öppna krogen redan under nästa år.

– Vi får tillträde den 22 januari och vi har redan börjat göra det vi kan göra just nu. Jag har varit med om restaurangöppningar förut och då har vi inte haft så här omfattande renoveringar. Vi är medvetna om att det kan ta tid och så får det vara. säger Isabella L'Estrade.

Isabella L'Estrade berättar också för Ystads Allehanda att paret jobbar med den norska designbyrån Tandberg & Miller Design och även har anlitat en internationell arkitekt som bland annat ritat restauranger till Gordon Ramsey och Jamie Oliver. Tanken är att köket ska vara öppet ute i matsalen.

– Det är väldigt roligt att jobba med internationella namn, både med design och arkitektur.

32-åriga Isabella Morrone har redan arbetat som kock i 14 år. Under sin karriär har hon lagat mat på några av Stockholms främsta krogar och varit anställd på Michelin-belönade restauranger utomlands. Hon är även känd från tv-programmet Kockarnas kamp.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.089