23948sdkhjf

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Hösten 2017 lämnade Isabella L'Estrade (före detta Morrone) sin stjärnkrog La Bocca och storstadslivet i Stockholm bakom sig för ett lugnare liv på Österlen i Skåne. Efter att par år med den italienska restaurangen Bella på Österlen är den unga stjärnkrögaren nu redo att växla upp igen med en ny krogsatsning.

– Den här restaurangen kommer att ha en helt ny profilering. Maten, viner och servicen kommer att ligga, för gästerna, på en stjärnnivå. Det är vårt mål, säger Isabella L'Estrade till Ystads Allehanda.

Hon och maken har sålt sin gård utanför Löderup och köpt en gammal fyrlängad gård cirka två kilometer från Borrby strand. Det är där de ska bygga upp en ny restaurangverksamhet. Förhoppningen är att kunna öppna krogen redan under nästa år.

– Vi får tillträde den 22 januari och vi har redan börjat göra det vi kan göra just nu. Jag har varit med om restaurangöppningar förut och då har vi inte haft så här omfattande renoveringar. Vi är medvetna om att det kan ta tid och så får det vara. säger Isabella L'Estrade.

Isabella L'Estrade berättar också för Ystads Allehanda att paret jobbar med den norska designbyrån Tandberg & Miller Design och även har anlitat en internationell arkitekt som bland annat ritat restauranger till Gordon Ramsey och Jamie Oliver. Tanken är att köket ska vara öppet ute i matsalen.

– Det är väldigt roligt att jobba med internationella namn, både med design och arkitektur.

32-åriga Isabella Morrone har redan arbetat som kock i 14 år. Under sin karriär har hon lagat mat på några av Stockholms främsta krogar och varit anställd på Michelin-belönade restauranger utomlands. Hon är även känd från tv-programmet Kockarnas kamp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079