23948sdkhjf

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Hösten 2017 lämnade Isabella L'Estrade (före detta Morrone) sin stjärnkrog La Bocca och storstadslivet i Stockholm bakom sig för ett lugnare liv på Österlen i Skåne. Efter att par år med den italienska restaurangen Bella på Österlen är den unga stjärnkrögaren nu redo att växla upp igen med en ny krogsatsning.

– Den här restaurangen kommer att ha en helt ny profilering. Maten, viner och servicen kommer att ligga, för gästerna, på en stjärnnivå. Det är vårt mål, säger Isabella L'Estrade till Ystads Allehanda.

Hon och maken har sålt sin gård utanför Löderup och köpt en gammal fyrlängad gård cirka två kilometer från Borrby strand. Det är där de ska bygga upp en ny restaurangverksamhet. Förhoppningen är att kunna öppna krogen redan under nästa år.

– Vi får tillträde den 22 januari och vi har redan börjat göra det vi kan göra just nu. Jag har varit med om restaurangöppningar förut och då har vi inte haft så här omfattande renoveringar. Vi är medvetna om att det kan ta tid och så får det vara. säger Isabella L'Estrade.

Isabella L'Estrade berättar också för Ystads Allehanda att paret jobbar med den norska designbyrån Tandberg & Miller Design och även har anlitat en internationell arkitekt som bland annat ritat restauranger till Gordon Ramsey och Jamie Oliver. Tanken är att köket ska vara öppet ute i matsalen.

– Det är väldigt roligt att jobba med internationella namn, både med design och arkitektur.

32-åriga Isabella Morrone har redan arbetat som kock i 14 år. Under sin karriär har hon lagat mat på några av Stockholms främsta krogar och varit anställd på Michelin-belönade restauranger utomlands. Hon är även känd från tv-programmet Kockarnas kamp.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109