23948sdkhjf

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Hösten 2017 lämnade Isabella L'Estrade (före detta Morrone) sin stjärnkrog La Bocca och storstadslivet i Stockholm bakom sig för ett lugnare liv på Österlen i Skåne. Efter att par år med den italienska restaurangen Bella på Österlen är den unga stjärnkrögaren nu redo att växla upp igen med en ny krogsatsning.

– Den här restaurangen kommer att ha en helt ny profilering. Maten, viner och servicen kommer att ligga, för gästerna, på en stjärnnivå. Det är vårt mål, säger Isabella L'Estrade till Ystads Allehanda.

Hon och maken har sålt sin gård utanför Löderup och köpt en gammal fyrlängad gård cirka två kilometer från Borrby strand. Det är där de ska bygga upp en ny restaurangverksamhet. Förhoppningen är att kunna öppna krogen redan under nästa år.

– Vi får tillträde den 22 januari och vi har redan börjat göra det vi kan göra just nu. Jag har varit med om restaurangöppningar förut och då har vi inte haft så här omfattande renoveringar. Vi är medvetna om att det kan ta tid och så får det vara. säger Isabella L'Estrade.

Isabella L'Estrade berättar också för Ystads Allehanda att paret jobbar med den norska designbyrån Tandberg & Miller Design och även har anlitat en internationell arkitekt som bland annat ritat restauranger till Gordon Ramsey och Jamie Oliver. Tanken är att köket ska vara öppet ute i matsalen.

– Det är väldigt roligt att jobba med internationella namn, både med design och arkitektur.

32-åriga Isabella Morrone har redan arbetat som kock i 14 år. Under sin karriär har hon lagat mat på några av Stockholms främsta krogar och varit anställd på Michelin-belönade restauranger utomlands. Hon är även känd från tv-programmet Kockarnas kamp.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svenska Burger King först med miljövänligt ventilationssystem

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Nyhetsbrev

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Arkiv

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11