23948sdkhjf

De vann ciderupphandling på Systembolaget

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Vann upphandling till ett värde om 8 miljoner.

Umida Group har vunnit Systembolagets senaste upphandling av cider, en order som beräknas bida med ett tillskott om 8,1 miljoner kronor under de första 12 månaderna efter lansering.

Den nya produkten är en ekologisk cider med blåbärs- och svartvinbärssmak som lanseras i 250 mililitersburkar den 1 juni 2020.

– Det känns roligt att vi fortsätter att leverera offertvinster i attraktiva produktsegment och den här vinsten tror jag kan bli början på ett riktigt spännande tillskott för oss då svensk cider även är attraktiv på andra markanader. Det ska bli spännande att utforska hur väl vi kan få ut denna cider på i övriga marknader i Europa. Storleken på ordern från Systembolaget och den garanterade distributionsperioden ger oss en god möjlighet att arbeta in en produkt och ett varumärke på samma sätt som vi lyckats göra vid tidigare offertvinster, säger Mats Jämterud, tf vd på Umida Group i en kommentar.

Mer om: cider | Systembolaget | Umida
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129