23948sdkhjf

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström har drivit sitt ambulerande restaurangprojekt Garba sedan 2017. Men nu har duon bestämt sig för att stanna på ett ställe. Från den 8 januari finns Garba i samma hus som Nosh and Cow, skriver Allt om Stockholm.

Läs också: Kockarna bakom Garba dubbelt aktuella

– Vår ambition har alltid varit att öppna eget och vi har testat en massa olika idéer. När vi hittade den här våningen kändes det plötsligt så rätt, förklarar Linn Söderström.

Våningen ligger på Norrlandsgatan 24 mitt i centrala Stockholm. Det är samma adress som Nosh and Cow, men tre trappor längre upp i fastigheten. Där kommer kockduon att servera en fyrarättersmeny.

– Det ska bli så kul att liksom förverkliga alla de idéer vi filat på genom åren. Känslan av att sitta och äta i en våning tror vi ger en väldigt intim och social känsla, säger Marion Ringborg till Allt om Stockholm.

Men helt färdiga med tillfälliga matsatsningar är inte duon. Marion Ringborg och Linn Söderström står för menyn när designern Fredrik Paulson ska gestalta Designbaren på Stockholm Furniture & Light Fair, den 4-8 februari nästa år.

– Vi delar ambitionen att skapa rumsliga sammanhang. Vi försöker uppmuntra till umgänge genom att servera maten vid långbord, där man tar från samma tallrik, häller upp från samma karaff. Det är så vi själva älskar att äta. Det får gärna vara lite stökigt, säger Linn Söderström.

Mer om: Garba
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Restaurangchefer vill inte ändra inköpen för miljöns skull

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Invigning på Kungsholmen 37 år efter att snabbmatskedjan först anlände till Stockholm.

Uber Eats i samarbete med Icabutik och saluhall

Anrikt bryggeri ska omprofileras och expandera

Tre nya McDonald's – alla öppnar i december

Expansionen fortsätter med invigningar i Bollnäs, Ödeshög och Nykvarn.

Nyhetsbrev

Convenience växer i betydelse

Arkiv

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

FN-priset utdelat: ”Som Nobelpriset för oss i ägarfamiljen”

Axfood lanserar nytt eget varumärke – storpack för restauranger

Eskobars gitarrist bygger flytande restaurang

Frederik Zäll tar Texas till hemstaden Åkersberga.

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Ännu en Burger King-restaurang

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.159