23948sdkhjf

Eskobars gitarrist bygger flytande restaurang

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Frederik Zäll tar Texas till hemstaden Åkersberga.

Snart kommer Texas till Åkersberga. Under första kvartalet 2020 öppnar musikern och tv-kocken Frederik Zäll en flytande restaurang i hemstaden. En 6 x 25 meter stor tredelad pråm har precis sjösatts i i Åkers kanal, centralt i Åkersberga. Där ska Zälls Smokehouse växa fram.

På den nya krogens hemsida framgår att gitarristen i Eskobar spenderat mycket tid i den amerikanska södern, och framförallt då i Texas, för att samla inspiration och kunskap. Den ska nu serveras ”med ett stort leende och grym country i högtalarna” på Zälls Smokehouse.

Menyn kommer att publiceras närmare öppningsdags i mars-april, men det utlovas klassisk BBQ från södra Texas med influenser från både Kansas och Louisiana. Kött och grönsaker kommer att långrökas, grillas eller stekas enligt den amerikanska söderns traditioner. En handbyggd rök är beställd från Texas. Ölsortimentet kommer att vara fokuserat på amerikanska bryggerier, i första hand från Texas och Georgia.

Zälls Smokehouse kommer att servera både lunch- och middagsgäster.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14