23948sdkhjf

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Hammars tar in kapital och delägare.

Hammars Bryggeri som grundades 1904 och köptes upp för några år sedan av entrepenörsparet Robert Henrysson och Sofi Randén, tidigare marknadschef på Estrella.

Läs också: Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

Med målsättningen om att ytterligare omprofilera det gamla bryggeriet till ett premiumdryckesvarumärke inleds nu en kraftig expansion av försäljningen i hela Sverige och framöver även utomlands.

Framförallt kommer bryggeriet att satsa på alkoholfri premiumdryck och tar därför in nytt kapital via en nyemission om 11 miljoner kronor. I samband med emissionen tar bryggeriet även in nya delägare.

– Jag smakade på Hammars Tonics för en tid sedan och blev helt såld. Vi träffade sedan entreprenörerna och kände att vi verkligen kunde utveckla Hammars Bryggeri till en betydande internationell spelare. Ett lokalt premiumbryggeri med en sådan historia ligger så rätt i tiden, kommenterar Christopher Fägerskiöld som företräder Arctos Equity Partner, den största investerargruppen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.359