23948sdkhjf

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Fiskbar 17 heter en ny restaurang på Magasinsgatan i Göteborg. Kockarna David Haggren, Joel Sjöholm och Antonio Rossiello Schön ligger bakom den annorlunda street food-satsningen.

Den 50 kvadratmeter stora restaurangen ligger mitt på torget strax bakom platsen där Strömmingsluckan tidigare stod. Det är Strömmingsluckans ena ägare, David Haggren, som tillsammans med sina nya kompanjoner serverar fisk och skaldjur från västkusten med smaker från fjärran länder. Trion har även hämtat inspiration från street food-kulturer världen över.

– Vi Göteborgare är bortskämda med riktigt bra finkrogar som fokuserar på fisk och skaldjur. Vi tänker dock satsa på en mer relaxed meny och samtidigt presentera mat från världens alla hamnstäder,” säger David Haggren på Fiskbar 17.

Läs mer om: fisk | Fiskbar 17
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.472