23948sdkhjf

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

I takt med att hemleveranser av livsmedel ökat i storstadsregionerna har även kraven på fordonens framkomlighet och hållbarhet ökat. För att komma till rätta med det här har företaget E-Tron nu lanserat två helt eldrivna kylfordon för användning i stadsmiljö.

– Fler och fler citykärnor har siktet inställda på att bli helt fossilfria och livsmedelsleveranserna ökar i dessa områden, så vi känner att det både ligger rätt i tiden och finns en marknad. Båda våra fordon är så pass smala och smidiga att de med lätthet kan ta sig fram på mindre gator och trängre gränder vilket gör att leveranserna kan ske både smidigare och närmre kunderna, säger Henrik Gunnarsson, försäljningschef på E-Tron i en kommentar.

De två modellerna som tillverkas i Spanien respektive Belgien drivs båda på el och har ett skåputrymme på 3 m³ respektive 4 m³ samt en räckvidd på 100 kilometer vid full uppladdning.

Läs mer om: E-Tron | elbil
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125