23948sdkhjf

”Pucken” fyller 20 år

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Från en handfull puckar till 150 000 under 2000-talet.

Den pipande och blinkande ”pucken” fyller 20 år. Vid starten fanns en handfull puckar i bruk. I dag finns cirka 150 000 puckar i omlopp, de flesta på kaféer, restauranger och andra matställen.   

– Den lilla pucken kallar diskret på gästen och bidrar till att skapa en lugn atmosfär och överblick så att ingen förvirring sker om gästernas beställningar. Idag när många matställen har utomhusrestauranger året om och där food courts samlar flera restaurangaktörer under samma tak kan det vara en utmaning för personal och gäster att hitta varandra, säger  Peder Jørgensen, vd för Discover Systems som lanserades anropssystemet för 20 år sedan. 

I dag finns det cirka 150 000 puckar i bruk framför allt i Sverige och i övriga skandinaviska länder samt i Tyskland, Schweiz och Österrike. 

– Naturligtvis kan inte pucken ersätta personlig service men den kan skapa förutsättningar för att frigöra mer tid just för mötet och dialogen mellan gäster och personal, säger Peder Jørgensen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094