23948sdkhjf

”Pucken” fyller 20 år

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Från en handfull puckar till 150 000 under 2000-talet.

Den pipande och blinkande ”pucken” fyller 20 år. Vid starten fanns en handfull puckar i bruk. I dag finns cirka 150 000 puckar i omlopp, de flesta på kaféer, restauranger och andra matställen.   

– Den lilla pucken kallar diskret på gästen och bidrar till att skapa en lugn atmosfär och överblick så att ingen förvirring sker om gästernas beställningar. Idag när många matställen har utomhusrestauranger året om och där food courts samlar flera restaurangaktörer under samma tak kan det vara en utmaning för personal och gäster att hitta varandra, säger  Peder Jørgensen, vd för Discover Systems som lanserades anropssystemet för 20 år sedan. 

I dag finns det cirka 150 000 puckar i bruk framför allt i Sverige och i övriga skandinaviska länder samt i Tyskland, Schweiz och Österrike. 

– Naturligtvis kan inte pucken ersätta personlig service men den kan skapa förutsättningar för att frigöra mer tid just för mötet och dialogen mellan gäster och personal, säger Peder Jørgensen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095