23948sdkhjf

Nystartad krog som brinner för öl

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ölbryggarduon bakom Dunder & Krut har öppnat taqueria på Kungsholmen.

Ölbryggarduon Thomas Nilsson och Jakob Ekdahl, som ligger bakom lagerölet Dunder & Krut, har i dagarna öppnat en restaurang på Kungsholmen i Stockholm. Bardisken är väl tilltagen med tio kranar och Dunder & Krut som husets egen ”stora stark”, men det är inte någon renodlad ölbar det är fråga om.

Läs också: Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

– Det kommer vara en taqueria, inspirerad av traditionell mexikansk mat men med svenska råvaror. Vi vill erbjuda något för alla, det finns för få opretantiösa ställen där man kan käka god mat med händerna, sänka axlarna lite och ha det trevligt, säger Thomas Nilsson till Stockholmdirekt.

Namnet Dunder & Krut är en hyllning till Jönssonsligans Dynamit-Harry. ”Ingen känner en så barnslig glädje inför att dricka en öl. Den glädjen är precis vad vi vill att du känner när du sätter din mun mot en flaska av våra öl”, skriver bryggarna på Dunder & Kruts hemsida.

– Jag är en av fyra öl-sommelierer i Sverige och vi vill visa upp hantverksöl som bryggaren har tänkt det att det ska smaka och som serveras enligt alla regler. Vi tycker att det borde finnas plats för en restaurang som brinner för öl på samma sätt som en del brinner för vin, säger Thomas Nilsson om nyöppnade ”Industrigatan 2 - en taqueria av Dunder & Krut”.

Läs mer om: Dunder & Krut | öl
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111