23948sdkhjf

Nystartad krog som brinner för öl

Ölbryggarduon bakom Dunder & Krut har öppnat taqueria på Kungsholmen.

Ölbryggarduon Thomas Nilsson och Jakob Ekdahl, som ligger bakom lagerölet Dunder & Krut, har i dagarna öppnat en restaurang på Kungsholmen i Stockholm. Bardisken är väl tilltagen med tio kranar och Dunder & Krut som husets egen ”stora stark”, men det är inte någon renodlad ölbar det är fråga om.

– Det kommer vara en taqueria, inspirerad av traditionell mexikansk mat men med svenska råvaror. Vi vill erbjuda något för alla, det finns för få opretantiösa ställen där man kan käka god mat med händerna, sänka axlarna lite och ha det trevligt, säger Thomas Nilsson till Stockholmdirekt.

Namnet Dunder & Krut är en hyllning till Jönssonsligans Dynamit-Harry. ”Ingen känner en så barnslig glädje inför att dricka en öl. Den glädjen är precis vad vi vill att du känner när du sätter din mun mot en flaska av våra öl”, skriver bryggarna på Dunder & Kruts hemsida.

– Jag är en av fyra öl-sommelierer i Sverige och vi vill visa upp hantverksöl som bryggaren har tänkt det att det ska smaka och som serveras enligt alla regler. Vi tycker att det borde finnas plats för en restaurang som brinner för öl på samma sätt som en del brinner för vin, säger Thomas Nilsson om nyöppnade ”Industrigatan 2 - en taqueria av Dunder & Krut”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078