23948sdkhjf

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Kebabrestaurangens tvist i Hornsbergs strand kommer att avgöras i domstol.

Utbudet av restauranger och kaféer får en allt mer framträdande roll i galleriorna. Så även i Kista Galleria som nu gjort klart med tre nya bidrag till sitt restaurangtorg. Den i höstas mycket omskrivna kebabrestaurangen Midan är en av dem.

Läs också: Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

– Nykomlingarna stärker gallerians roll som en levande och kontrastrik mötesplats med ett stort utbud av upplevelser inom mat och umgänge i en skön miljö, säger Isabella Andersson, affärsområdeschef på Citycon.

De tre nytillskotten är följande:

  • Simit Sarayi är en internationell café- och bagerikedja som serverar turkiska bagels, orientaliska sötsaker och en bred cafémeny.
  • Lilleputt erbjuder en traditionell svensk fikaupplevelse. Lilleputt öppnar både en större butik i affärsgången och en mindre del som kommer att heta Swedish fika, med placering i restaurangtorget.
  • Midan kommer att servera autentisk fastfood från Mellanöstern med rätter som Shawerma på kyckling och kalvfiléspett på menyn. Färska efterrätter med orientalisk touch ingår också.

– Kista Galleria är en av de mest kända galleriorna i Sverige och en plats där vi tror att vårt koncept kommer att tas väl emot. Vi vill erbjuda matupplevelser som får gästerna att stanna längre, berättar Sam Shoubaki, en av Midans ägare.

Midan fick i höstas mycket uppmärksamhet när restaurangen vid Hornsbergs strand på västra Kungsholmen i Stockholm blev uppsagd av bostadsrättsföreningen bara ett halvår efter att den öppnades. Många gäster har sedan dess valt att stödäta på det populära kebabstället i protest mot uppsägningen. Bråket har nu gått så långt att tvisten kommer att avgöras i domstol, rapporterar Stockholmsdirekt.

Läs mer om: Kista Galleria | Midan
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109