23948sdkhjf

Korvkedja expanderar med franchise

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Ännu ett företag med ett snabbmatskoncept satsar på att expandera via franchise. Det handlar om Gourmetkorv som ska öppna två nya restauranger i Trollhättan, de första utanför Göteborg.

Läs också: Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Enligt tidningen TTELA kommer Trollhättanborna att kunna inmundiga kvalitetskorv med start efter sommaren. Den en av restaurangerna ska ligga på Drottningtorget. Var den andra kommer att ligga vill inte företagets grundare Malin Talcoth avslöja än, men båda restaurangerna kommer att drivas av en och samma franchisetagare.

I nuläget finns fyra restauranger i Göteborgsområdet, men målet är högt ställt. Trollhättan är bara början. Sedan står Borås, Skövde och Kungsbacka på tur. Företaget siktar på att öppna 70 nya enheter inom en tioårsperiod med hjälp av franchisetagare runt om i landet.

– Vi har kört Gourmetkorv i drygt tio år och har så mycket erfarenhet och vet att konceptet är bra. Så nu känner vi att vi vill ut i Sverige, för vi tror att Gourmetkorv kommer att fungera bra överallt, och då är franchise ett bra sätt. Vi har kvar lite kontroll, och kan hjälpa till och är med hela vägen och hjälper en egenföretagare ut i arbetslivet. Det ska bli väldigt roligt, säger Malin Talcoth till TTELA.

Gourmetkorvs koncept består av egenkomponerade kvalitetskorvar med olika ingredienser och kryddningar. I dag finns 75 olika sorters korv på menyn, inklusive vegankorvar, laxkorvar och kycklingkorvar. Under Göteborgs första korvfestival i höstas vann Gourmetkorv förstapriset.

Mer om: Gourmetkorv | korv
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

28:e restaurangen för snabbväxande Chopchop

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Burktappare Årets Ölutvecklare

Förbud mot kontantfria restauranger i New York

Picadeli lanserar "Picabowl"

Nyhetsbrev

Hedda Spendrups nya bryggeri öppnar restaurang

Omakas första öl färdigbryggt – döpt till Mother.

Arkiv

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Upp till bevis för Myllymäki – Aira invigs i mars

Ambitionen är att skapa en restaurang i världsklass i det nybyggda huset på Biskopsudden.

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Snabbpastakedja letar franchisetagare

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Arnold's – nu även med lunchservering

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.093