23948sdkhjf

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Den skotske kocken Stefan Taylor gör succé i Västerås. Nu flyttar han sitt chef's table-koncept till en ny bättre lämpad lokal och byter samtidigt namn på restaurangen till Essence, skriver White Guide.

Västerås Dinner Club startade 2016 i Sigurdsområdet i Västerås. Konceptet där Stefan Taylor lagar mat från grunden och samtdigt berättar om matlagningen har blivit så populärt att det som var tänkt som en pop up-aktivitet en gång i månaden växt till en daglig verksamhet.

För att få plats med fler gäster byter han nu lokal. Den nya restaurangen på Kopparlundsvägen öppnar den 28 februari och kommer till en början att ha plats för 16 gäster. Konceptet på Essence blir liknande som på Västerås Dinner Club, men med ett bättre utrustat kök.

– Tanken är att ha en varierande meny från dag till dag, där inte ens gästerna vet innan ankomst vad som serveras. Jag funderar på att lägga menyn i ett kuvert. Då kan de gäster som vill titta innan de äter, men det går också att vänta och titta på det efter att man ätit, säger Taylor till White Guide.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.093