23948sdkhjf

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Den skotske kocken Stefan Taylor gör succé i Västerås. Nu flyttar han sitt chef's table-koncept till en ny bättre lämpad lokal och byter samtidigt namn på restaurangen till Essence, skriver White Guide.

Västerås Dinner Club startade 2016 i Sigurdsområdet i Västerås. Konceptet där Stefan Taylor lagar mat från grunden och samtdigt berättar om matlagningen har blivit så populärt att det som var tänkt som en pop up-aktivitet en gång i månaden växt till en daglig verksamhet.

För att få plats med fler gäster byter han nu lokal. Den nya restaurangen på Kopparlundsvägen öppnar den 28 februari och kommer till en början att ha plats för 16 gäster. Konceptet på Essence blir liknande som på Västerås Dinner Club, men med ett bättre utrustat kök.

– Tanken är att ha en varierande meny från dag till dag, där inte ens gästerna vet innan ankomst vad som serveras. Jag funderar på att lägga menyn i ett kuvert. Då kan de gäster som vill titta innan de äter, men det går också att vänta och titta på det efter att man ätit, säger Taylor till White Guide.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.062