23948sdkhjf

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Ska lansera sin bok och hålla föredrag som en del av Foodstock Master Class.

En av världens högst ansedda kockar gästar Sverige senare i vår. Ferran Adrià, som i många år var huvudkock på den trestjärniga krogen El Bulli, mellanlandar i Stockholm för att hålla ett Foodstock Master Class och marknadsföra sin bok Coffee Sapiens.

Foodstock Master Class är matfestivalen Foodstocks seminariekoncept. Själva festivalen, som grundades förra året av Niklas Ekstedt, genomförs i augusti på Fjäderholmarna. Ferran Adriàs är dragplåstret vid ett fristående seminarium den 7 maj på A House i Stockholm. Han ska hålla ett föredrag med utgångspunkt i sin gastronomiska kartläggningsmetod Sapiens.

Inom gastronomin är Ferran Adrià en legendar. Han var huvudkock på El Bulli, den spanska restaurangen som fem år i rad utsågs till världens bästa, och anses även vara pappa till den molekylära gastronomin.

Efter stängningen av El Bulli 2011 började Ferran Adrià att skriva på den kulinariska encyklopedin, Bullipedia, som riktar sig till fine dining-världen och i dag finns i 10 volymer. Syftet med Bullipedia är att sprida kunskap utifrån Sapiansmetodiken Innovation through understanding”. 

Coffee Sapiens är den senaste volymen i Bullpedia. Boken är en djupdykning i kaffets allra minsta beståndsdelar och ett samarbete med det italienska kaffevarumärket Lavazza. Under Sverigebesöket kommer Ferran Adrià att med boken som utgångspunkt sprida kunskap om entreprenörskap.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094