23948sdkhjf

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ska lansera sin bok och hålla föredrag som en del av Foodstock Master Class.

En av världens högst ansedda kockar gästar Sverige senare i vår. Ferran Adrià, som i många år var huvudkock på den trestjärniga krogen El Bulli, mellanlandar i Stockholm för att hålla ett Foodstock Master Class och marknadsföra sin bok Coffee Sapiens.

Foodstock Master Class är matfestivalen Foodstocks seminariekoncept. Själva festivalen, som grundades förra året av Niklas Ekstedt, genomförs i augusti på Fjäderholmarna. Ferran Adriàs är dragplåstret vid ett fristående seminarium den 7 maj på A House i Stockholm. Han ska hålla ett föredrag med utgångspunkt i sin gastronomiska kartläggningsmetod Sapiens.

Inom gastronomin är Ferran Adrià en legendar. Han var huvudkock på El Bulli, den spanska restaurangen som fem år i rad utsågs till världens bästa, och anses även vara pappa till den molekylära gastronomin.

Efter stängningen av El Bulli 2011 började Ferran Adrià att skriva på den kulinariska encyklopedin, Bullipedia, som riktar sig till fine dining-världen och i dag finns i 10 volymer. Syftet med Bullipedia är att sprida kunskap utifrån Sapiansmetodiken Innovation through understanding”. 

Coffee Sapiens är den senaste volymen i Bullpedia. Boken är en djupdykning i kaffets allra minsta beståndsdelar och ett samarbete med det italienska kaffevarumärket Lavazza. Under Sverigebesöket kommer Ferran Adrià att med boken som utgångspunkt sprida kunskap om entreprenörskap.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094