23948sdkhjf

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ska lansera sin bok och hålla föredrag som en del av Foodstock Master Class.

En av världens högst ansedda kockar gästar Sverige senare i vår. Ferran Adrià, som i många år var huvudkock på den trestjärniga krogen El Bulli, mellanlandar i Stockholm för att hålla ett Foodstock Master Class och marknadsföra sin bok Coffee Sapiens.

Foodstock Master Class är matfestivalen Foodstocks seminariekoncept. Själva festivalen, som grundades förra året av Niklas Ekstedt, genomförs i augusti på Fjäderholmarna. Ferran Adriàs är dragplåstret vid ett fristående seminarium den 7 maj på A House i Stockholm. Han ska hålla ett föredrag med utgångspunkt i sin gastronomiska kartläggningsmetod Sapiens.

Inom gastronomin är Ferran Adrià en legendar. Han var huvudkock på El Bulli, den spanska restaurangen som fem år i rad utsågs till världens bästa, och anses även vara pappa till den molekylära gastronomin.

Efter stängningen av El Bulli 2011 började Ferran Adrià att skriva på den kulinariska encyklopedin, Bullipedia, som riktar sig till fine dining-världen och i dag finns i 10 volymer. Syftet med Bullipedia är att sprida kunskap utifrån Sapiansmetodiken Innovation through understanding”. 

Coffee Sapiens är den senaste volymen i Bullpedia. Boken är en djupdykning i kaffets allra minsta beståndsdelar och ett samarbete med det italienska kaffevarumärket Lavazza. Under Sverigebesöket kommer Ferran Adrià att med boken som utgångspunkt sprida kunskap om entreprenörskap.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkock på nya restaurangen Feira

Tävling
Årets unga kock korad

Vivino backar – halvvägs

Grön Michelinstjärna till Fotografiska

Tionde stekhuset hamnar i Karlstad

Hösten 2020 öppnar Blackstone Steakhouse på Bryggudden i Karlstad.

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Nyhetsbrev

Bagerierna som säljer flest semlor

Arkiv

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.078