23948sdkhjf

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Generellt har antalet konkurser hittills i år hållit sig på ungfär samma nivå som förra året. Detta gäller dock inte inom hotell- och restaurangbranschen. Enligt färsk statistik från Upplysningscentralen, UC, ökade konkurserna i branschen med 25 procent i januari jämfört med motsvarande period förra året. I reella siffror betyder det 50 hotell- och krogkonkurser under årets första månad, mot 40 i januari förra året. 

Läs också: Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Många av de företag som gick i konkurs i januari är små företag med mycket låg omsättning. En del är nystartade.

– Vår statistik visar att det kan vara tufft att starta företag. Som entreprenör bör man tänka efter både en och två gånger innan man startar en verksamhet inom detaljhandel, restaurang eller bygg, om man inte kan branschen mycket väl, kommenterar Richard Damberg, ekonom på UC.

Vid årsskiftet fanns 31 457 aktiva bolag inom hotell- och restaurangbranschen.

Mer om: Konkurser | UC
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109