23948sdkhjf

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Generellt har antalet konkurser hittills i år hållit sig på ungfär samma nivå som förra året. Detta gäller dock inte inom hotell- och restaurangbranschen. Enligt färsk statistik från Upplysningscentralen, UC, ökade konkurserna i branschen med 25 procent i januari jämfört med motsvarande period förra året. I reella siffror betyder det 50 hotell- och krogkonkurser under årets första månad, mot 40 i januari förra året. 

Läs också: Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Många av de företag som gick i konkurs i januari är små företag med mycket låg omsättning. En del är nystartade.

– Vår statistik visar att det kan vara tufft att starta företag. Som entreprenör bör man tänka efter både en och två gånger innan man startar en verksamhet inom detaljhandel, restaurang eller bygg, om man inte kan branschen mycket väl, kommenterar Richard Damberg, ekonom på UC.

Vid årsskiftet fanns 31 457 aktiva bolag inom hotell- och restaurangbranschen.

Mer om: Konkurser | UC
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkock på nya restaurangen Feira

Tävling
Årets unga kock korad

Vivino backar – halvvägs

Grön Michelinstjärna till Fotografiska

Tionde stekhuset hamnar i Karlstad

Hösten 2020 öppnar Blackstone Steakhouse på Bryggudden i Karlstad.

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Nyhetsbrev

Bagerierna som säljer flest semlor

Arkiv

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11