23948sdkhjf

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Det börjar dra ihop sig för Svenska kocklandslaget. I morgon, tisdag, bär det i iväg till tyska Stuttgart och på fredag den 14 februari invigs Culinary Olympics 2020.

Läs också: Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Dagen därpå drar tävlingen igång för Svenska kocklandslaget som ställs mot 31 andra nationer under OS i gastronomi. Det första tävlingsmomentet Chef's Table är nytt för i år och ersätter det tidigare Kalla bordet. Två dagar senare är det dags för det andra momentet, Varmköket.

– I Culinary Olympics är detaljerna avgörande, därför har våra förberedelser varit minutiösa. Vi har arbetat utifrån ett tema vi kallar Closer och det har genomsyrat allt vi gjort fram till i dag, säger Fredrik Andersson, team manager för Svenska kocklandslaget.

Förra årets tema Curious by Nature ledde fram till svenskt guld i Culinary World Cup. Återstår att se hur långt årets tema Closer räcker. Segraren i Culinary Olympics koras den 19 februari.

Det svenska laget i Stuttgart består av: team manager Fredrik Andersson, team captain Jimmi Eriksson, kockarna Anders Karlsson, Daniel Haynes, Henric Herbertsson, Ludwig Tjörnemo och Anders Isaksson, head pastry chef Kasper Kleihs, konditorerna Sebastian Pettersson och Anton Husa samt commis: Matilda Ewaldh, Hanna Claesson och Matilda Pyl.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkock på nya restaurangen Feira

Tävling
Årets unga kock korad

Vivino backar – halvvägs

Grön Michelinstjärna till Fotografiska

Tionde stekhuset hamnar i Karlstad

Hösten 2020 öppnar Blackstone Steakhouse på Bryggudden i Karlstad.

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Nyhetsbrev

Bagerierna som säljer flest semlor

Arkiv

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109