23948sdkhjf

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Det börjar dra ihop sig för Svenska kocklandslaget. I morgon, tisdag, bär det i iväg till tyska Stuttgart och på fredag den 14 februari invigs Culinary Olympics 2020.

Läs också: Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Dagen därpå drar tävlingen igång för Svenska kocklandslaget som ställs mot 31 andra nationer under OS i gastronomi. Det första tävlingsmomentet Chef's Table är nytt för i år och ersätter det tidigare Kalla bordet. Två dagar senare är det dags för det andra momentet, Varmköket.

– I Culinary Olympics är detaljerna avgörande, därför har våra förberedelser varit minutiösa. Vi har arbetat utifrån ett tema vi kallar Closer och det har genomsyrat allt vi gjort fram till i dag, säger Fredrik Andersson, team manager för Svenska kocklandslaget.

Förra årets tema Curious by Nature ledde fram till svenskt guld i Culinary World Cup. Återstår att se hur långt årets tema Closer räcker. Segraren i Culinary Olympics koras den 19 februari.

Det svenska laget i Stuttgart består av: team manager Fredrik Andersson, team captain Jimmi Eriksson, kockarna Anders Karlsson, Daniel Haynes, Henric Herbertsson, Ludwig Tjörnemo och Anders Isaksson, head pastry chef Kasper Kleihs, konditorerna Sebastian Pettersson och Anton Husa samt commis: Matilda Ewaldh, Hanna Claesson och Matilda Pyl.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128