23948sdkhjf

Bagerierna som säljer flest semlor

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

132 ton mandelmassa och 211 ton grädde beräknas gå åt på fettisdagen.

Fettisdagen närmar sig och med det en viktig högtid för bagerierna. Fem till sex miljoner semlor brukar svenskarna stoppa i sig den sista tisdagen i februari. Under hela semmelperioden går det åt 40-60 miljoner semlor.

Fintechbolaget Meniga har också samlat in diverse semmeldata och kan bland annat avslöja vilka bagerier som får störst boozt av fettisdagen. Hela 97 procent av bagerierna ökade förra året sin försäljning under den aktuella veckan. Snittet låg 2019 på 52,2 procent ökad försäljning.

Topp fem mest populära bagerierna/konditorierna

  1. Gateau
  2. Bröd&Salt
  3. Vete-Katten
  4. Thelins Konditori
  5. Fabrique

*Hade mest försäljning under veckan som fettisdagen inträffade 2019.

Bagerierna/konditorierna som ökade sin försäljning mest jämfört med deras snittvecka: 

  1. Balders bröd
  2. Dahls bageri
  3. Bröd & Salt
  4. Wästgötabagaren
  5. Brogyllen

*Hade minst 100 transaktioner

Även branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer bidrar med fakta inför fettisdagen. Det här beräknas gå åt till de närmare sex miljoner semlorna:

  • 132 ton mandelmassa
  • 211 ton grädde
  • 2,6 ton kardemumma
  • 211 ton vetemjöl
  • 42 ton smör
  • 2,6 miljoner ägg
  • 53 ton socker
  • 1 ton florsocker
Mer om: semla
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109