23948sdkhjf

Bagerierna som säljer flest semlor

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

132 ton mandelmassa och 211 ton grädde beräknas gå åt på fettisdagen.

Fettisdagen närmar sig och med det en viktig högtid för bagerierna. Fem till sex miljoner semlor brukar svenskarna stoppa i sig den sista tisdagen i februari. Under hela semmelperioden går det åt 40-60 miljoner semlor.

Fintechbolaget Meniga har också samlat in diverse semmeldata och kan bland annat avslöja vilka bagerier som får störst boozt av fettisdagen. Hela 97 procent av bagerierna ökade förra året sin försäljning under den aktuella veckan. Snittet låg 2019 på 52,2 procent ökad försäljning.

Topp fem mest populära bagerierna/konditorierna

  1. Gateau
  2. Bröd&Salt
  3. Vete-Katten
  4. Thelins Konditori
  5. Fabrique

*Hade mest försäljning under veckan som fettisdagen inträffade 2019.

Bagerierna/konditorierna som ökade sin försäljning mest jämfört med deras snittvecka: 

  1. Balders bröd
  2. Dahls bageri
  3. Bröd & Salt
  4. Wästgötabagaren
  5. Brogyllen

*Hade minst 100 transaktioner

Även branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer bidrar med fakta inför fettisdagen. Det här beräknas gå åt till de närmare sex miljoner semlorna:

  • 132 ton mandelmassa
  • 211 ton grädde
  • 2,6 ton kardemumma
  • 211 ton vetemjöl
  • 42 ton smör
  • 2,6 miljoner ägg
  • 53 ton socker
  • 1 ton florsocker
Mer om: semla
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Nyhetsbrev

Gastro Nord flyttad till oktober

Arkiv

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

Systembolaget begränsar öppettiderna

Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

Ännu ett bryggeri satsar på kombinationen öl och mat.

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Åtgärderna ingen hjälp för convenience-branschen

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

20 000 jobb i fara inom hotell och restaurang

Visitas vd: ”Vi är en näring i fritt fall”.

McDonald's planerar stödåtgärder för franchisetagare

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Tävling
Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Karensdagen slopas – och stopp för stora sammankomster

Här öppnar nästa Harrys – med nöjesinriktning

H&M stänger sina kaféer – ska justera konceptet

Från mode till whisky – ny vd på Mackmyra

Den utdragna pizzan har kommit till Sverige

Nu kommer Arlas havredryck – till Danmark

Stor vinmässa inställd på grund av coronoaviruset

Disney och Impossible Foods i samarbete

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095