23948sdkhjf

Stjärnkock på nya restaurangen Feira

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ny restaurangdel ovanför handlarna i nyrenoverade Östermalmshallen.

Melandersgruppen växer. I slutet av april öppnar en ny fisk- och skaldjursrestaurang i den nyrenoverade Östermalmshallen i Stockholm, som en gång var platsen för Melanders allra första butik. Köksmästare på Feira är den meriterade kocken Andreas Printz.

Läs också: Nya Melanderskrogen Feira skjuter på invigningen

En helt ny restaurangdel har skapats ovanför handlarna i Östermalmshallen. Det är där Feira flyttar in som komplement till det befintliga krogutbudet. Förutom en matsalsdel med öppet kök finns en stor balkong med utsikt över salutorget och i en del av tornbyggnaden ovanför huvudentrén finns Feiras chambre separée för upp till tio personer.

– Inspirationen till Feira kommer främst från den vilda klippkusten i Galicien och dess salta skaldjursrestauranger, säger Olivia Secher som är marknadschef för restaurangen.

Feiras köksmästare Andreas Printz har tidigare arbetatat på bland annat Sturehof och Aquavit och har också flera VM- och OS-guld i bagaget tillsammans med Stockholm Culinary team.

Den första Melandersbutiken öppnade 1961 i just Östermalms saluhall. Melanders Group har nu restauranger och butiker runt hela Stockholm. Bland annat ingår Wedholms Fisk, KB och NK Art Bakery i koncernen. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109