23948sdkhjf

Stjärnkock på nya restaurangen Feira

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ny restaurangdel ovanför handlarna i nyrenoverade Östermalmshallen.

Melandersgruppen växer. I slutet av april öppnar en ny fisk- och skaldjursrestaurang i den nyrenoverade Östermalmshallen i Stockholm, som en gång var platsen för Melanders allra första butik. Köksmästare på Feira är den meriterade kocken Andreas Printz.

Läs också: 17 handlare i återinvigda Östermalmshallen – så ser det ut

En helt ny restaurangdel har skapats ovanför handlarna i Östermalmshallen. Det är där Feira flyttar in som komplement till det befintliga krogutbudet. Förutom en matsalsdel med öppet kök finns en stor balkong med utsikt över salutorget och i en del av tornbyggnaden ovanför huvudentrén finns Feiras chambre separée för upp till tio personer.

– Inspirationen till Feira kommer främst från den vilda klippkusten i Galicien och dess salta skaldjursrestauranger, säger Olivia Secher som är marknadschef för restaurangen.

Feiras köksmästare Andreas Printz har tidigare arbetatat på bland annat Sturehof och Aquavit och har också flera VM- och OS-guld i bagaget tillsammans med Stockholm Culinary team.

Den första Melandersbutiken öppnade 1961 i just Östermalms saluhall. Melanders Group har nu restauranger och butiker runt hela Stockholm. Bland annat ingår Wedholms Fisk, KB och NK Art Bakery i koncernen. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Nyhetsbrev

Gastro Nord flyttad till oktober

Arkiv

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

Systembolaget begränsar öppettiderna

Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

Ännu ett bryggeri satsar på kombinationen öl och mat.

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Åtgärderna ingen hjälp för convenience-branschen

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

20 000 jobb i fara inom hotell och restaurang

Visitas vd: ”Vi är en näring i fritt fall”.

McDonald's planerar stödåtgärder för franchisetagare

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Tävling
Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Karensdagen slopas – och stopp för stora sammankomster

Här öppnar nästa Harrys – med nöjesinriktning

H&M stänger sina kaféer – ska justera konceptet

Från mode till whisky – ny vd på Mackmyra

Den utdragna pizzan har kommit till Sverige

Nu kommer Arlas havredryck – till Danmark

Stor vinmässa inställd på grund av coronoaviruset

Disney och Impossible Foods i samarbete

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141