23948sdkhjf

Kampanj för engångsfria luncher – tio restauranger först ut

Göteborg har tagit initiativet till en kampanj för engångsfria luncher. Alla kan ta med en egen matlåda och köpa lunchen på någon av restaurangerna som är först ut att hänga på.

Den 28 februari klockan 12 gick startskottet för initiativet med en manifestation på Kungsportsplatsen i centrala Göteborg. Tio restauranger i Göteborg är först ut, men nya tillkommer hela tiden.

– Vår förhoppning är såklart att alla ska ansluta sig, såväl restauranger som arbetsplatser. Många engångsförpackningar färdas bara med maten några hundra meter fram och tillbaka till lunchrummet, då går det lika bra med en medhavd låda, säger Ulrika Barkman, planeringsledare på park- och naturförvaltningen i Göteborg, i ett pressmeddelande.

– Minskad nedskräpning är en grön tråd i vårt arbete för en renare och mer attraktiv stadskärna. Att Göteborgs city blir engångsfritt är ett mål som vi alla kan samlas kring och bidra till. Det är ett initiativ som är enkelt, helt rätt i tiden och som kan ge stor effekt, genom att vi gör det tillsammans, säger Ulrika Barkman.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095