23948sdkhjf

Kampanj för engångsfria luncher – tio restauranger först ut

| Av Peter Olofsson | Tipsa redaktionen

Göteborg har tagit initiativet till en kampanj för engångsfria luncher. Alla kan ta med en egen matlåda och köpa lunchen på någon av restaurangerna som är först ut att hänga på.

Den 28 februari klockan 12 gick startskottet för initiativet med en manifestation på Kungsportsplatsen i centrala Göteborg. Tio restauranger i Göteborg är först ut, men nya tillkommer hela tiden.

– Vår förhoppning är såklart att alla ska ansluta sig, såväl restauranger som arbetsplatser. Många engångsförpackningar färdas bara med maten några hundra meter fram och tillbaka till lunchrummet, då går det lika bra med en medhavd låda, säger Ulrika Barkman, planeringsledare på park- och naturförvaltningen i Göteborg, i ett pressmeddelande.

– Minskad nedskräpning är en grön tråd i vårt arbete för en renare och mer attraktiv stadskärna. Att Göteborgs city blir engångsfritt är ett mål som vi alla kan samlas kring och bidra till. Det är ett initiativ som är enkelt, helt rätt i tiden och som kan ge stor effekt, genom att vi gör det tillsammans, säger Ulrika Barkman.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145