23948sdkhjf

Stor vinmässa inställd på grund av coronoaviruset

Messe Düsseldorf har beslutat att tillsvidare ställa in Prowein på grund av rädsla för spridningen av det nya coronaviruset.

Mässan skulle ha gått av stapeln den 15-17 mars, men förberedelserna har blivit kaosartade när viruset nu sprider sig över Europa.

Messe Düsseldorf följer rekommendationerna från den tyska regeringens krishanteringsgrupp.

– Detta beslut var inte lätt för någon berörd,säger Thomas Geisel, Borgmästare i Düsseldorf stad och ordförande i styrelsen för Messe Düsseldorf GmbH. Men framflyttningen är för närvarande nödvändig för Messe Düsseldorf och dess kunder med tanke på den alltmer dynamiska utvecklingen.

Mässan har tidigare sagt att Prowein skulle gå som planerat, men den "betydande ökningen" av antalet smittade människor har tvingat mässan att ompröva sitt beslut.

Såväl utställare som potentiella besökare har också uttryckt oro över den komplicerade resesituationen.

Werner M. Dornscheidt, verkställande direktör för Messe Düsseldorf, säger:

– Våra kunder, partner och anställda litar på oss. Inte bara när det gäller professionell och framgångsrik hantering av stora internationella evenemang i Düsseldorf. De kan också lita på oss att vi fattar beslut i kritiska situationer för deras egen säkerhet.

Prowein är en av sex kommande mässor som skjuts på obestämd framtid av Messe Düsseldorf. Övriga är Tube, Beauty, Top Hair and Energy Storage Europe.

Mer än 83 000 fall av sjukdomen COVID-19 har nu bekräftats i mer än 50 länder och dödstalet närmar sig 3 000. Italien har sett hundratals fall under de senaste dagarna, och rapporter dyker upp om nya fall över hela kontinenten.

Inget sägs för närvarande om de två gigantiska industrimässorna Interpack i maj och Drupa i juni på Messe Düsseldorf, mer än att man nogsamt följer utvecklingen av Corona-virusets spridning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078