23948sdkhjf

Den utdragna pizzan har kommit till Sverige

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Pinsan har anlänt till Sverige. Krögaren som tagit det italienska streetfood-konceptet från Rom till Stockholm heter Nicola Perrelli, själv med rötter i Italien.

Läs också: Serverar världsarvspizza i världsarvet

För en dryg månad sedan öppnade han krogen Al Taglio da Perrelli i en lokal i Centralstationen i Stockholm. I köket huserar en pizzamästare från Napoli som Nicola Perrelli har knutit till sig.

– Men här gör han pizza från Rom, säger Perrelli till Allt om Stockholm.

Pinsa betyder utdragen pizza och och anses av somliga vara förfader till den vanliga pizzan. Den skiljer sig åt mer än bara till formen. Pinsadegen görs på oraffinerat mjöl och vatten som får jäsa i 72 timmar. Det gör, enligt Perrelli, degen lätt att tugga.

All topping är gjord av italienska råvaror som buffelmozzarella, salami, prosciutto, breasola, gula och röda små tomater

– Det enda som inte är italienskt här inne är vattnet till espressomaskinen.

Mer om: Pinsa | pizza
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Nyhetsbrev

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Arkiv

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Tävling
Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Karensdagen slopas – och stopp för stora sammankomster

Här öppnar nästa Harrys – med nöjesinriktning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111