23948sdkhjf

Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Josefin Pagander är svensk juniormästare i bageri. Hon tog hem SM för unga bagare efter fem timmars intensiv bakning med enligt juryn ”ruskigt hög lägstanivå”.

– Det här känns helt galet! Det har varit otroligt häftigt och utvecklande att vara med i tävlingen, så att nu vinna alltihop betyder jättemycket. Jag är fortfarande i början av min karriär, så det här blir ett kvitto på att det jag gör håller hög nivå, säger Josefine Pagander, vinnare av SM Unga Bagare 2020.

Josefine Pagander är uppvuxen i Gerlesborg och jobbar idag på Leijon Stenugnsbageri i Uppsala. Hon gick segrandes ur striden i ett kvinnodominerat startfält vid den 30:e upplagan av tävlingen. På endast fem timmar bakades matbröd, kuvertbröd, bullar, kavlade degar och inte minst ett skådebröd, en skulptur av bröd. Allt från grunden och efter egna recept. 

Juryns motivering: ”Med ett tema som avspeglas i former och detaljer såväl i skådebröd, wienerbröd och matbröd i kombination med en ruskigt hög lägstanivå har vinnaren av SM Unga bagare 2020 levererat smaker som fått juryn på fall  – det kommer gå allt annat än utför för årets vinnare i SM Unga Bagare.”

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078