23948sdkhjf

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Gustav Onnermark och Einar Book leder Arla Unika-teamet.

Gustav Onnermark och Einar Book är den namnkunniga duon som leder Arla Unika-teamet som ska skapa ostupplevelser för kunderna i den nyligen återinvigda saluhallen på Östermalm i Stockholm.

Arla Unika består både av en flaggskeppsbutik och ost- och vinbar. Delikatessdisken når man via Östermalms saluhall medan ostbaren har egen ingång mot gatan.

Kökschefen Gustav Onnermark har erfarenhet från Guide Michelin-krogar i London har även varit kökschef på Haymarket by Scandic i Stockholm. Just nu tar han fram en rätt med Hvordan bo som smälts över potatis och serveras med pickles.

– Jag har älskat ost i många år och måste erkänna att jag inte tidigare har skattat de nordiska särskilt högt. Det som slog mig var att ostarna hade sina egna karaktärer och komplexitet, säger Gustav Onnermark.

Einar Book har tidigare arbetat på restauranger som Gastrologik och Ichi i Stockholm. Han är nu Arla Unikas chefssommelier.

– För mig har det alltid varit viktigt och spännande att arbeta med kvalitet inom dryck och mat. Ost och vin är dessutom, som många vet, en utmärkt kombination, säger Einar Book.

Restan av Arla Unikas team består av:

Maria Khalil, restaurang- och butikschef. Kommer från en liknande tjänst på Fabrique Stenugnsbageri och Cajsa Warg i Stockholm.

Catalina Romero, chefsbarista. Tränad vid The Coffee Collective i Köpenhamn med erfarenhet från kaféer i Paris, Buenos Aires och Stockholm.

Thomas Karlsson, ostansvarig. Ansvarar för ostsortimentet i butiken och baren. Han har arbetat länge som ansvarig för ostavdelningen på Sabis Fältöversten.

Frida Ewertsson, gastronomiskt ansvarig i Sverige. Har arbetat på Arla sedan 2015 har dessutom ansvarat för Falbygdens ostutbildning Kommer främst att arbeta som ostexpert inom restaurangsegmentet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094