23948sdkhjf

Teamet som ska skapa ostupplevelser

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Gustav Onnermark och Einar Book leder Arla Unika-teamet.

Gustav Onnermark och Einar Book är den namnkunniga duon som leder Arla Unika-teamet som ska skapa ostupplevelser för kunderna i den nyligen återinvigda saluhallen på Östermalm i Stockholm.

Arla Unika består både av en flaggskeppsbutik och ost- och vinbar. Delikatessdisken når man via Östermalms saluhall medan ostbaren har egen ingång mot gatan.

Kökschefen Gustav Onnermark har erfarenhet från Guide Michelin-krogar i London har även varit kökschef på Haymarket by Scandic i Stockholm. Just nu tar han fram en rätt med Hvordan bo som smälts över potatis och serveras med pickles.

– Jag har älskat ost i många år och måste erkänna att jag inte tidigare har skattat de nordiska särskilt högt. Det som slog mig var att ostarna hade sina egna karaktärer och komplexitet, säger Gustav Onnermark.

Einar Book har tidigare arbetat på restauranger som Gastrologik och Ichi i Stockholm. Han är nu Arla Unikas chefssommelier.

– För mig har det alltid varit viktigt och spännande att arbeta med kvalitet inom dryck och mat. Ost och vin är dessutom, som många vet, en utmärkt kombination, säger Einar Book.

Restan av Arla Unikas team består av:

Maria Khalil, restaurang- och butikschef. Kommer från en liknande tjänst på Fabrique Stenugnsbageri och Cajsa Warg i Stockholm.

Catalina Romero, chefsbarista. Tränad vid The Coffee Collective i Köpenhamn med erfarenhet från kaféer i Paris, Buenos Aires och Stockholm.

Thomas Karlsson, ostansvarig. Ansvarar för ostsortimentet i butiken och baren. Han har arbetat länge som ansvarig för ostavdelningen på Sabis Fältöversten.

Frida Ewertsson, gastronomiskt ansvarig i Sverige. Har arbetat på Arla sedan 2015 har dessutom ansvarat för Falbygdens ostutbildning Kommer främst att arbeta som ostexpert inom restaurangsegmentet.

Mer om: Arla Unika
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Nyhetsbrev

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Arkiv

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Tävling
Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Karensdagen slopas – och stopp för stora sammankomster

Här öppnar nästa Harrys – med nöjesinriktning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11