23948sdkhjf

Teamet som ska skapa ostupplevelser

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Gustav Onnermark och Einar Book leder Arla Unika-teamet.

Gustav Onnermark och Einar Book är den namnkunniga duon som leder Arla Unika-teamet som ska skapa ostupplevelser för kunderna i den nyligen återinvigda saluhallen på Östermalm i Stockholm.

Arla Unika består både av en flaggskeppsbutik och ost- och vinbar. Delikatessdisken når man via Östermalms saluhall medan ostbaren har egen ingång mot gatan.

Kökschefen Gustav Onnermark har erfarenhet från Guide Michelin-krogar i London har även varit kökschef på Haymarket by Scandic i Stockholm. Just nu tar han fram en rätt med Hvordan bo som smälts över potatis och serveras med pickles.

– Jag har älskat ost i många år och måste erkänna att jag inte tidigare har skattat de nordiska särskilt högt. Det som slog mig var att ostarna hade sina egna karaktärer och komplexitet, säger Gustav Onnermark.

Einar Book har tidigare arbetat på restauranger som Gastrologik och Ichi i Stockholm. Han är nu Arla Unikas chefssommelier.

– För mig har det alltid varit viktigt och spännande att arbeta med kvalitet inom dryck och mat. Ost och vin är dessutom, som många vet, en utmärkt kombination, säger Einar Book.

Restan av Arla Unikas team består av:

Maria Khalil, restaurang- och butikschef. Kommer från en liknande tjänst på Fabrique Stenugnsbageri och Cajsa Warg i Stockholm.

Catalina Romero, chefsbarista. Tränad vid The Coffee Collective i Köpenhamn med erfarenhet från kaféer i Paris, Buenos Aires och Stockholm.

Thomas Karlsson, ostansvarig. Ansvarar för ostsortimentet i butiken och baren. Han har arbetat länge som ansvarig för ostavdelningen på Sabis Fältöversten.

Frida Ewertsson, gastronomiskt ansvarig i Sverige. Har arbetat på Arla sedan 2015 har dessutom ansvarat för Falbygdens ostutbildning Kommer främst att arbeta som ostexpert inom restaurangsegmentet.

Mer om: Arla Unika
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172