23948sdkhjf

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

Sedan alla barer och restauranger i delstaten New York tvingats stänga som en följd av coronaviruspandemin, har dessa företag fått tillstånd att sälja alkoholhaltiga drycker för avhämtning. Men en utmaning återstår: hur man förpackar en takeaway-cocktail, skriver Wall Street Journal.

Sedan tidigare har delstatens barer kunnat sälja öl för avhämtning. Men som ett led i försöken att dämpa effekterna av nedstängningen får de nu också sälja produkter innehållande starksprit på samma sätt. Enkelt är det dock inte att skicka iväg en drink.

– Vi har behövt ställa hela affärsmodellen på huvudet, säger Linden Pride, ägare till Greenwich Village-baren Dante, om omställningen. Baren erbjuder nu bland annat en meny med martinis på flaska.

Många barägare har, trots trenden mot noggrant framställda cocktails med många ingredienser, valt bort dessa eftersom de antas stå sig dåligt efter resan. I stället har de valt att fokusera på drinkar med bara två eller tre ingredienser - där den klassiska martinin är ett exempel. Många har också valt bort drinkar med ingredienser som snabbt blir dåliga, till exempel mejeriprodukter.

Förpackningen är en kritisk faktor. Medan vissa barer helt enkelt skickar iväg drinken i en engångsmugg med lock väljer andra att försluta förpackningen med en kapsyl.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093