23948sdkhjf

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Whiskybolaget Mackmyra anpassar sin verksamhet till ett scenario där försäljningen minskar väsentligt under en sexmånadersperiod.

Försäljningsbortfallet kan dock minska betydligt om de coronarelaterade restriktionerna avbryts efter kortare tid. Största delen av bortfallet beräknas komma från de exportmarknader som är stängda (störst påverkan har Tyskland, Frankrike och Storbritannien) samt whiskymässor och event som är framflyttade.

Mackmyra har utarbetat ett omställningsprogram som enligt bolaget har potential att minska de negativa effekterna och ge långsiktiga permanenta fördelar. Mackmyra ser speciellt den digitala omställningen som viktig om restriktionerna pågår under längre tid.

"Några av de viktigaste åtgärderna innefattar omställning från fysiska events till digitala online-events i Tyskland, Storbritannien och Sverige, fokus på vår egen D2C-försäljning genom egna webshopar i Storbritannien och Tyskland och omställning till digitala försäljningsmöten i Sverige, Tyskland och Storbritannien. Verksamheten i Mackmyra Whiskyby håller tillsvidare öppet men har anpassats till rådande situation", skriver bolaget.

Mackmyra har vidare initierat en tillfällig omställning till handspritsproduktion för att kunna tillgodose den stora efterfrågan som finns.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078