23948sdkhjf

Ny take away-låda testas i coronatider

FrontPac har tagit fram en ny take away-låda med unika egenskaper som underlättar både för restaurang och kund. Den mest särskiljande egenskapen är att flera lådor kan staplas ovanpå varandra och bäras i ett handtag.

Det är tufft för landets restauranger till följd av covid-19-pandemin och fler restauranger satsar på take away. Lådorna har därför väckt ett intresse från flera håll berättar Martin Enocson som är vd på FrontPac och initiativtagaren bakom projektet.

Ett av de företag som testat lådan är Eatery, en restaurangkedja i Stockholm. Piloten föll väl ut och nu förbereder Eatery en bredare lansering säger en nöjd Peter Erlandsson, vd på Eatery Sverige.

– Deras utmaning är att maten ska komma ut varm till kunderna och då hjälper vår wellåda till att hålla värmen och den är enkel att hantera och packa. Dessutom slipper de returhantering av plastbackar som annars används. Flera lådor kan enkelt staplas ovanpå varandra och bäras in av chauffören i bara ett handtag, berättar Martin Enocson.

Den italienska restaurangen La Greppia i Lomma valde att använda take away-lådan när de donerade 400 portioner mat till Lunds universitetssjukhus.

– Lådorna var enkla att montera ihop och hantera. Om du någon gång vikt ihop en pizzalåda så är denna precis lika enkel att montera, säger Babak Ghassemali en av delägarna på La Greppia.

Take away – lådan är konstruerad av Linnea Bondesson som är förpackningskonstruktör på FrontPac. Hon är van vid att omvandla idéer till färdiga förpackningar.

– Det som är unikt och en stor fördel med take away-lådorna är att de kan staplas flera stycken på varandra och bäras i ett handtag. De är dessutom konstruerade så att det går snabbt och enkelt att vika ihop dem till en färdig låda. Det är möjligt att anpassa lådan efter kundens behov, så som önskad storlek på lådan samt materialtjocklek utifrån hur tunga maträtterna är. Lådan är självklart hållbart producerad och helt återvinningsbar, berättar Linnea Bondesson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062