23948sdkhjf

Ny take away-låda testas i coronatider

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

FrontPac har tagit fram en ny take away-låda med unika egenskaper som underlättar både för restaurang och kund. Den mest särskiljande egenskapen är att flera lådor kan staplas ovanpå varandra och bäras i ett handtag.

Det är tufft för landets restauranger till följd av covid-19-pandemin och fler restauranger satsar på take away. Lådorna har därför väckt ett intresse från flera håll berättar Martin Enocson som är vd på FrontPac och initiativtagaren bakom projektet.

Ett av de företag som testat lådan är Eatery, en restaurangkedja i Stockholm. Piloten föll väl ut och nu förbereder Eatery en bredare lansering säger en nöjd Peter Erlandsson, vd på Eatery Sverige.

– Deras utmaning är att maten ska komma ut varm till kunderna och då hjälper vår wellåda till att hålla värmen och den är enkel att hantera och packa. Dessutom slipper de returhantering av plastbackar som annars används. Flera lådor kan enkelt staplas ovanpå varandra och bäras in av chauffören i bara ett handtag, berättar Martin Enocson.

Den italienska restaurangen La Greppia i Lomma valde att använda take away-lådan när de donerade 400 portioner mat till Lunds universitetssjukhus.

– Lådorna var enkla att montera ihop och hantera. Om du någon gång vikt ihop en pizzalåda så är denna precis lika enkel att montera, säger Babak Ghassemali en av delägarna på La Greppia.

Take away – lådan är konstruerad av Linnea Bondesson som är förpackningskonstruktör på FrontPac. Hon är van vid att omvandla idéer till färdiga förpackningar.

– Det som är unikt och en stor fördel med take away-lådorna är att de kan staplas flera stycken på varandra och bäras i ett handtag. De är dessutom konstruerade så att det går snabbt och enkelt att vika ihop dem till en färdig låda. Det är möjligt att anpassa lådan efter kundens behov, så som önskad storlek på lådan samt materialtjocklek utifrån hur tunga maträtterna är. Lådan är självklart hållbart producerad och helt återvinningsbar, berättar Linnea Bondesson.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Naturskön matupplevelse på restaurang Nowhere

Pionjärprojekt med biobaserade plastflaskor

Målet är att ha de första biobaserade flaskorna i butikerna 2023. 

Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Max nyinvger i Ystad

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Nyhetsbrev

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Arkiv

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141