23948sdkhjf

Pane Fresco ansöker om rekonstruktion

Paolo Roberto-krogen på Åhléns har skulder på runt fyra miljoner kronor.

Bolaget bakom Paolo Robertos Pane Fresco-restaurang inne i Åhléns City i centrala Stockholm har ansökt om rekonstruktion, avslöjar Breakit. Redan nu har 70 procent av de runt 35 medarbetarna fått lämna sina jobb.

I ansökan framgår att bolaget Panefresco City "har tillfälliga betalningssvårigheter" och bedömer att det blir svårt att betala skulderna. De skulder som omfattas av ackord uppgår enligt handlingarna till runt 4 miljoner kronor. Åhléns återfinns bland de större fordringsägarna. 

Panefresco City omsatte 32 miljoner kronor under 2018 och gjorde en vinst på närmare 7 miljoner kronor, men uppges nu ha tappat uppemot 85 procent av intäkterna. Ägarna bedömer därför att en rekonstruktion måste genomföras för att undvika konkurs. 

– Det är i grund och botten ett hälsosamt bolag, men som för många andra har covid-19 inneburit ett snabbt och hastigt intäktsstopp, säger huvudägaren Abbe Issa till Breakit.

Panefresco City ingår i koncernen Panefresco Holding AB. Paolo Roberto har enligt Breakit inte ett traditionellt ägande i bolagen utan tar del av intäkter genom ett royalty-avtal. Abbe Issa bekräftar att Paolo Roberto ”är väldigt engagerad i verksamheten” och ”ju bättre det går för restaurangen desto mer pengar tjänar han”.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125