23948sdkhjf

Fem krogar stängs av Smittskydd Stockholm

Första gången krogar i Sverige stängs på det här sättet.

Myndigheterna är missnöjda med hur restaurangerna hanterar de nya reglerna om minskad trängsel. Därför stängs nu fem krogar efter nya inspektioner i helgen, rapporterar SVT. Fyra av krogarna ligger på Södermalm, den resterande i city.

Totalt 11 av 32 krogar fick anmärkningar vid inspektioner natten mot lördagen. Ytterligare 25 kontroller gjordes på Södermalm natten mot söndag, vilket resulterade i ytterligare tio anmärkningar, enligt SVT. Det ledde fram till de unika stängningarna.

”Smittskydd Stockholm har i dag beslutat att stänga fem restauranger av smittskyddsskäl. Efter minst två inspektioner och möjlighet till rättning har näringsidkarna inte uppfyllt kraven i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer”, skriver Smittskydd Stockholm i en kommentar till SVT Nyheter.

Följande fem krogar stängs:

  • Raw Sushi & Bowl
  • The International Bar
  • Carmen
  • The Central Bar, Folkungagatan
  • Charles Dickens.

Per Follin, smittskyddsläkare och chef på Smittskydd Stockholm, har fattat det slutgiltiga beslutet:

– Vi instämmer i Stockholm stads miljöförvaltnings bedömning och har fattat beslut om omedelbar stängning. Beslutet har kommunicerats till restaurangerna och vi har försökt nå ägarna på telefon. I de fall det inte har vi gått har vi mejlat, säger han till SVT Nyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125