23948sdkhjf

Axfood ställer om alla Snabbgross – riktar sig till vanliga kunder

Först ut är Örebro och Eskilstuna.

Axfood Snabbgross med 25 butiker i landet säljer normalt sina varor till restauranger och kaféer som under coronapandemin har sett en kraftig minskning av besökare.

Desto högre tryck är det i dagligvaruhandeln och för att parera omsättningstappet har Axfood Snabbgross på Gärdet i Stockholm sedan en tid tillbaka pilottestat att tillfälligt öppna butikerna för vanliga konsumenter.

Testet har slagit väl ut och nu är ambitionen att inom kort kunna erbjuda tillfällig konsumenthandel från samtliga 25 butiker i landet.

Vi har fått ett mycket positivt bemötande vid öppnandet av vår butik på Gärdet, där konsumenter i närområdet uppskattat att få ytterligare en butik att handla i. När allmänheten uppmanats att inte åka kollektivt och att hålla avstånd i butiker har vi sett att vi kan addera något viktigt både för konsumenter och samhället. Nu vill vi erbjuda hushållen i samtliga städer där vi finns samma möjlighet, säger Eva Pettersson, vd Axfood Snabbgross.

Butiken i Örebro öppnar i morgon, onsdag, och under veckan kommer även butikerna i Eskilstuna, Karlstad och Solna att ställas om.

Kruxet är att bygglov i vissa fall krävs för tillfällig användning i respektive kommun och därför har Axfood Snabbgross nu lämnat in ansökningar i samtliga kommuner där de är verksamma. Målsättningen är att tillfälligt, initialt över sommaren, kunna öppna samtliga 25 butiker från Malmö i söder till Luleå i norr.

– Vi står beredda att bara inom några dagar från det att vi fått kommunernas okej kunna öppna våra butiker för konsumenter och hoppas på en snabb hantering, konstaterar Eva Pettersson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094