23948sdkhjf

Chark-SM tar in vegetariskt

I tio år har Chark-SM arrangerats i Göteborg. Men inför den elfte upplagan öppnas nu tävlingen upp något även för produkter som inte tillverkas av kött.

–  Det är naturligt för Chark-SM att utvecklas i takt med konsumenternas efterfrågan och det gör att vi nu tagit fram en ny vegoklass som komplement. Fokus ligger fortfarande på klassiska köttprodukter, men våra medlemmar kan tillverkningsprocesserna och kvalitet, vilket gör att många redan har utvecklat denna typ av produkter, säger Magnus Därth vd för Kött och Charkföretagen.

Från och med i år är det Kött och Charkföretagen (KCF) och Tidskriften Kött & Chark som arrangerar Chark-SM. Forskningsinstitutet RISE som tidigare stått bakom evenemanget, finns fortfarande med som ansvariga för bedömningen. 

Evenemanget som är kostnadsfritt arrangeras den 22 oktober i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062