23948sdkhjf

Miljardskuld för Joe & The Juice

Joe & The Juice har det kämpigt på grunda av coronapandemin, men den snabbväxande danska juicekedjan hade stora ekonomiska problem redan innan krisen, skriver danska Finans.

Räkenskaperna för 2019 visar att underskottet bara växer efter att kedjan tappat ytterligare 330 miljoner danska kronor förra året. Vid årsskiftet hade Joe & The Juice en långsiktig skuld på en miljard danska kronor, vilket motsvarar ungefär 1,4 miljarder svenska kronor.

Omsättningen har visserligen ökat, men rörelseresultatet (ebitda) har planat ut och landar på 94 miljoner danska kronor för 2019, att jämföra med 120 miljoner året innan.

Coronapandemin förvärrar det ekonomiska läget ytterligare.

”Det är ledningens nuvarande förväntning att den negativa effekten av covid-19 kommer att innebära en minskning av intäkterna med 20-30 procent. för hela 2020”, skriver Joe & The Juice i årsredovisningen.

Joe & The Juice grundades år 2002 och säljer färsk, organisk juice, shakes, smörgåsar och kaffe. Huvudkontoret finns i Köpenhamn.

Majoritetsägaren, Stockholmsbaserade kapitalfonden Valedo Partners, köpte juiceföretaget 2013. General Atlantic steg in med en investering i bolaget tre år senare för att göra expansionsplanerna i USA möjliga. Det har lett till en massa nya juicebarer men det har också inneburit högre omkostnader och lansering på en marknad med mycket tuffare konkurrens, skriver danska Finans.

Joe & The Juice öppnade 35 butiker under 2019 och har nu totalt 280 juicebarer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Panini har lämnat Kungsgatan
Klart för ännu en Pinchos som fortsätter expansionen
Hammars första förvärv – köper norrländskt bryggeri
Här är de nya restaurangaktörerna på Mall of Scandinavia
Hantverksbryggerier går på knäna – vill se sänkt skatt
Ingen svensk medalj i kock-VM
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.094