23948sdkhjf

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Johan Jureskog vill med samarbetet inspirera tjejer att ta över grillen i sommar.

Stjärnkocken Johan Jureskog har slagit sig ihop med BBQ-profilen Jess Pryles. Resultatet är burgaren Jess We Can, som nu finns på snabbmatskedjan Jureskogs meny under en begränsad period.

Läs också: Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Samarbetet är starten på en kampanj där Jureskogs kommer att dela alla sina recept via gör-det-själv-videor online. Lanseringen av Jess We Can! blir den första i raden av recept som kommer att läggas ut under våren och sommaren.

Jess Pryles är ursprungligen från Australien, men bor i Austin, Texas, och förknippas starkt med Texas BBQ. Hon ligger även bakom köttföretaget Hardcore Carnivore.

Burgaren Jess We Can! är inspirerad av hemstaden Austin där man inte räds att använda smakrika kryddor som jalapeño och chipotle mayo. Signaturkryddan Black från Hardcore Carnivore med aktivt kol ger en ”crust” till det grillade köttet.

– Jess är en stor idol och inspirationskälla och går alltid sin egen väg. Hon har tagit den mansdominerade bbq-världen med storm och jag hoppas detta samarbete blir en inspiration att få fler tjejer att grilla. Ta över grillen i sommar, äg den, säger Johan Jureskog.  

Läs även vår stora intervju med Johan Jureskog här.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094