23948sdkhjf

19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Den första uttagningen till Årets kock 2020 är genomförd. 24 bidrag går vidare till kvaltävlingen den 9-10 juni. En jury, ledd av Tommy Myllymäki, har gallrat ut fem kvinnor och 19 män bland totalt 68 ansökningar. 

Läs också: En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

– Det har varit många kvalificerade ansökningar i år och en svår uppgift att välja ut de 24 bästa bidragen. Det märks att nivån har höjts jämfört med föregående år, menar Tommy Myllymäki.

Följande kockar är vidare till kvaltävlingen (utan inbördes ordning):

  1. Marcus Bremdal - Konstnärsbaren, Stockholm
  2. Adam Nilsson - Konstnärsbaren, Stockholm
  3. Liselott Karlsson - Restaurang Hybrid, Stockholm
  4. Mattias Jönsson Caesar - På skissernas, Lomma
  5. Mikael Feuk - Gastro Gaspari, Flyinge
  6. Sonny Tapper - Aveqia, Stockholm
  7. Magnus Åkerström - Stadshuskällaren, Stockholm
  8. Ludwig Tjörnemo - Unilever AB
  9. Jessie Sommarström - Urban Deli, Stockholm
  10. Martin Karlsson - Grenna Hotell, Gränna
  11. Andreas Jerrhag - Smoke Barbecue & Bar, Karlskrona
  12. Henric Herbertsson - SK Mat & Människor, Göteborg
  13. Emelie Nielsen - Restaurang KRUBB, Töreboda
  14. Christian Siberg - Omaka, Stockholm
  15. Martin Anneflod - Spiseriet, Göteborg
  16. Joakim Kjaerkner - Brasserie du Sud, Ystad
  17. Lisa Lönner Pulkkinen - Husmor Lisa Fine Home Dining, Vaxholm
  18. Luqaz Ottosson - Restaurang ROT, Gotland
  19. Niklas Ekholm - Hackholmssund Konferens, Bro
  20. Jesper Jakobsson - Restaurang Bhoga, Göteborg
  21. Ola Wallin - Kroken och Bloom, Göteborg
  22. Jesper Westermark - Allegrine, Stockholm
  23. Matilda Ewaldh - Skärets krog, Smögen
  24. Emil Petzén - Halmstad Golfklubb, Halmstad
Mer om: årets kock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.078