23948sdkhjf

19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Den första uttagningen till Årets kock 2020 är genomförd. 24 bidrag går vidare till kvaltävlingen den 9-10 juni. En jury, ledd av Tommy Myllymäki, har gallrat ut fem kvinnor och 19 män bland totalt 68 ansökningar. 

Läs också: Här är nya styrelsen för Årets kock

– Det har varit många kvalificerade ansökningar i år och en svår uppgift att välja ut de 24 bästa bidragen. Det märks att nivån har höjts jämfört med föregående år, menar Tommy Myllymäki.

Följande kockar är vidare till kvaltävlingen (utan inbördes ordning):

  1. Marcus Bremdal - Konstnärsbaren, Stockholm
  2. Adam Nilsson - Konstnärsbaren, Stockholm
  3. Liselott Karlsson - Restaurang Hybrid, Stockholm
  4. Mattias Jönsson Caesar - På skissernas, Lomma
  5. Mikael Feuk - Gastro Gaspari, Flyinge
  6. Sonny Tapper - Aveqia, Stockholm
  7. Magnus Åkerström - Stadshuskällaren, Stockholm
  8. Ludwig Tjörnemo - Unilever AB
  9. Jessie Sommarström - Urban Deli, Stockholm
  10. Martin Karlsson - Grenna Hotell, Gränna
  11. Andreas Jerrhag - Smoke Barbecue & Bar, Karlskrona
  12. Henric Herbertsson - SK Mat & Människor, Göteborg
  13. Emelie Nielsen - Restaurang KRUBB, Töreboda
  14. Christian Siberg - Omaka, Stockholm
  15. Martin Anneflod - Spiseriet, Göteborg
  16. Joakim Kjaerkner - Brasserie du Sud, Ystad
  17. Lisa Lönner Pulkkinen - Husmor Lisa Fine Home Dining, Vaxholm
  18. Luqaz Ottosson - Restaurang ROT, Gotland
  19. Niklas Ekholm - Hackholmssund Konferens, Bro
  20. Jesper Jakobsson - Restaurang Bhoga, Göteborg
  21. Ola Wallin - Kroken och Bloom, Göteborg
  22. Jesper Westermark - Allegrine, Stockholm
  23. Matilda Ewaldh - Skärets krog, Smögen
  24. Emil Petzén - Halmstad Golfklubb, Halmstad
Mer om: årets kock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Nyhetsbrev

Gateau öppnar nytt – på nätet

Arkiv

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Succé för Gustav ”Jävligt gott” Johansson i nya matkanalen

Drygt en halv miljon tittade på nya kanalen Godare i april.

Efter konkurserna – Vapiano-kedjan får nygammal ägare

Bensinmackarna utmanar vägkrogar och snabbmatskedjor

Preem och Cirkle K storsatsar på sina kafé- och matkoncept.

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Foodora växer så det knakar – 300 nya tjänster i mars

Bättre än väntat för Coca-Cola

Förfrågningar till konkursförvaltaren om Vapiano-krogar

KFC och Cargill ska slåss om veganerna

Tillfällig saluhall får stå kvar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.097