23948sdkhjf

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

My Bergström och Lisa Hellmér startade Local Hero-initiativet som sprider sig över landet.

Lisa Hellmér och My Bergström driver Pensionatet i Piteå. De är också upphovskvinnor till Local Hero-initiativet som uppmanar människor att handla nu och därigenom stötta den lokala handeln. 

– Vi hade aldrig vågat drömma om att det här skulle få en så stor spridning. Flera av restaurangerna i Piteå har slagit försäljningsrekord sedan Local Hero startade och även på andra orter berättar företagare om en positiv local hero-effekt på försäljningen, säger Lisa Hellmér. 

Vad vill ni uppnå under året med Local Hero?

– Vi vill inspirera fler människor att vilja göra gott och stötta alla lokala företag som de tycker om och vill ha kvar i ett framtida Sverige. Vårt mål är att sprida Local hero runt om i landet och skapa ännu fler positiva local hero-effekter.

De har redan kommit en bra bit på vägen. Efter ett inlägg på Instagram som fick ett enormt gensvar så startade Lisa Hellmér, kollegan My Bergström, den digitala strategen Linda Granberg och skribenten Ulrika Lindgren kontot Local Hero Piteå på sociala medier. Lite drygt en månad senare har initiativet spridit sig runt om i landet och finns på 30 platser i Sverige. Varje dag postas nya inlägg på kontona där människor berättar hur de just den dagen stöttat de lokala företagen.

– Local Hero bygger på en väldigt enkel idé – handla nu och inspirera andra att göra samma sak. Det enda som kan rädda företagen ur denna kris är att vi som kan fortsätter att handla lokalt. Om det är någon gång som du ska unna dig det där smycket, tröjan eller take away-middagen är det nu, säger Lisa Hellmér. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094