23948sdkhjf

Black Bottle Rosé med ny etikett

Smakar ett rosévin lika gott om det serveras ur en mörk flaska? The Winery Hotel utmanar vindrickarnas förväntningar med sitt Black Bottle Rosé.

– Vanligtvis vill man ju se det rosa vinet genom flaskan så att man tydligt förstår att det är ett rosévin. Det är spännande att se vad som händer om man utmanar folks förväntning på hur något ska se ut, berättar Sofia Ruhne från vingården Terreno i Toscana, ansvarig för vineriet på The Winery Hotel i Solna.

Årets Black Bottle Rosé kommer i en ny uppdaterad look. Även den nya designen går i rosa och svart men har fått en tydligare likhet med etiketten på hotellets röda vin. Årgången som nu lanseras är 2019 och vinet är framställt på de druvor som fraktades från Toscana i september förra året.

– Det var en utmanande växtsäsong med mycket regn under våren vilket inte är vanligt i Toscana. Vi trodde därför att skörden skulle senareläggas eftersom soltimmarna är så viktiga under hela växtsäsongen. Men tack vare att de tre sista månaderna var så soliga hann druvorna i kapp och vi kan nu njuta av ett läckert smakrikt rosévin som både är fruktigt och friskt, förklarar Sofia Ruhne.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11