23948sdkhjf

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Nicks, tillverkare av produkter utan tillsatts socker, har nu stängt en investeringsrunda där de dragit in 7,3 miljarder dollar, motsvarande cirka 68 miljoner kronor. Familjen Brandbergs Gullspång Invest och Alfred Karlstens Pollux Capital är de största investerarna.

Nyligen lanserade företaget sin nya glass i Sverige, Finland och USA och företaget siktar på att bli ett världsledande varumärke inom hälsosamma glassar och snacks.

– För att lyckas behöver vi partners och investerare som delar vår långsiktiga vision och som förstår komplexiteten och vetenskapen bakom vår verksamhet. Vi är därför mycket glada över att ha med oss investerare och partners som Gullspång och Pollux Capital, säger en av grundarna, Carl Bäcklund i en kommentar.

Nicks har även tecknat ett långsiktigt exklusivitetsavtal för rätten att använda en revolutionerande växtbaserad fettingrediens från Epogee LLC. Ingrediensen kan enligt Nicks uppnå samma smak, konsistens och munkänsla som hos traditionell glass men med 70 procent färre kalorier.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.142