23948sdkhjf

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Nicks, tillverkare av produkter utan tillsatts socker, har nu stängt en investeringsrunda där de dragit in 7,3 miljarder dollar, motsvarande cirka 68 miljoner kronor. Familjen Brandbergs Gullspång Invest och Alfred Karlstens Pollux Capital är de största investerarna.

Nyligen lanserade företaget sin nya glass i Sverige, Finland och USA och företaget siktar på att bli ett världsledande varumärke inom hälsosamma glassar och snacks.

– För att lyckas behöver vi partners och investerare som delar vår långsiktiga vision och som förstår komplexiteten och vetenskapen bakom vår verksamhet. Vi är därför mycket glada över att ha med oss investerare och partners som Gullspång och Pollux Capital, säger en av grundarna, Carl Bäcklund i en kommentar.

Nicks har även tecknat ett långsiktigt exklusivitetsavtal för rätten att använda en revolutionerande växtbaserad fettingrediens från Epogee LLC. Ingrediensen kan enligt Nicks uppnå samma smak, konsistens och munkänsla som hos traditionell glass men med 70 procent färre kalorier.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062