23948sdkhjf

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Rusning efter munkar när USA öppnar igen.

Kafékedjan Dunkin Donuts, mest känt för sina munkar, nyanställer 25 000 personer för att klara av den efterfrågerusning som noterats när USA nu återöppnas från karantän, framgår av ett pressmeddelande.

Dunkin Donuts har för närvarande omkring 90 procent av sina caféer öppna och de nya anställda behövs till alla typer av tjänster, meddelar bolaget.

I fredags redovisades arbetslöshetsdata i USA, som visade en markant förbättring mot vad som var förväntat. Det har tagits som den främsta signalen hittills på att pandemins värsta fas förmodligen är över, trots att återhämtningen fortsatt väntas ta tid.

Dunkin Donuts aktie stängde 4,2 procent upp på måndagen.

Arbetsmarknadsdata, som redovisades av USA:s arbetsmarknadsmyndighet, visade att antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn ökat med 2,5 miljoner personer i maj. Arbetslösheten sjönk till 13,3 procent, jämfört med 14,7 procent månaden före.

Analytiker räknade med att sysselsättningen skulle ha sjunkit med 8 miljoner personer jämfört med månaden före, och att arbetslösheten skulle uppgå till 19,8 procent, enligt Trading Economics konsensusprognos bland analytiker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.328