23948sdkhjf

Bon Appétits chefredaktör avgår efter medarbetarrevolt

Efter tio år som chefredaktör för matmagasinet Bon Appétit avgår Adam Rapoport med omedelbar verkan. Det meddelade han själv på Instagram i natt svensk tid.

Beskedet kom efter att en kritiserad bild på honom och hans fru börjat snurra igen på sociala medier samt upprepad kritik om hur mörkhyade och deras matkultur behandlas på den kända mattidningen.

Den hårt kritiserade Instagrambilden lades upp av hustrun Simone Shubuck 2013 och visar hur hon och maken anspelar på stereotyper av människor från Puerto Rico. Bilden började spridas igen på sociala medier i går samtidigt som kritiken blev allt mer intensiv mot det Condé Nast-ägda magasinet. Bland annat anklagas tidningen för att inte betala likvärdiga ersättningar och att underliggande rasism också avspeglar sig i hur Bon Appétit presenterar olika matkulturer. Flera anställda gick också ut offentligt och krävde Adam Rapoports avgång.

Bara timmar senare meddelade Adam Rapoport att han lämnar tjänsten som chefredaktör för att ”reflektera över det arbete jag behöver göra som människa och göra det möjligt för Bon Appétit att bli en bättre plats”. 

Bon Appétit är bara ett av många företag som hamnat i skottgluggen under Black Lives Matter-protesterna som pågår i USA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156