23948sdkhjf

Bon Appétits chefredaktör avgår efter medarbetarrevolt

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Efter tio år som chefredaktör för matmagasinet Bon Appétit avgår Adam Rapoport med omedelbar verkan. Det meddelade han själv på Instagram i natt svensk tid.

Beskedet kom efter att en kritiserad bild på honom och hans fru börjat snurra igen på sociala medier samt upprepad kritik om hur mörkhyade och deras matkultur behandlas på den kända mattidningen.

Den hårt kritiserade Instagrambilden lades upp av hustrun Simone Shubuck 2013 och visar hur hon och maken anspelar på stereotyper av människor från Puerto Rico. Bilden började spridas igen på sociala medier i går samtidigt som kritiken blev allt mer intensiv mot det Condé Nast-ägda magasinet. Bland annat anklagas tidningen för att inte betala likvärdiga ersättningar och att underliggande rasism också avspeglar sig i hur Bon Appétit presenterar olika matkulturer. Flera anställda gick också ut offentligt och krävde Adam Rapoports avgång.

Bara timmar senare meddelade Adam Rapoport att han lämnar tjänsten som chefredaktör för att ”reflektera över det arbete jag behöver göra som människa och göra det möjligt för Bon Appétit att bli en bättre plats”. 

Bon Appétit är bara ett av många företag som hamnat i skottgluggen under Black Lives Matter-protesterna som pågår i USA.

Mer om: bon appétit
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172