23948sdkhjf

En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Jessie Sommarström, kock på Urban Deli, har som enda kvinna tagit sig vidare till final i Årets kock 2020. Hon ställs mot sju män i finalen som avgörs i september.

Läs också: 19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

– Vi har fått ta del av och smaka på många spännande rätter som håller en hög gastronomisk höjd. Det har inte varit enkelt att utse de åtta kockar som nu går vidare till final men det känns som vi har fått fram ett fantastiskt starkt finalfält, säger juryordföranden Tommy Myllymäki.

Jessie Sommerström har jobbat på Urban Deli i tre år och vill utmana sig själv genom att ställa upp i Årets kock-tävlingen.

– Det är en prestigefylld tävling som leder svensk gastronomi in i framtiden och att få vara en del av det är fantastiskt. Det är även ett sätt att få utlopp för sin kreativitet.

Här är de åtta finalisterna i Årets Kock 2020:

  • Ludwig Tjörnemo, Unilever, 347,5 poäng
  • Jesper Jakobsson, Restaurang Bhoga, 310 poäng
  • Henric Herbertsson, SK Mat och Människor, 295 poäng
  • Marcus Bremdal, Konstnärsbaren (KB), 295 poäng
  • Ola Wallin, Kroken och Bloom, 285 poäng
  • Christian Siberg, Omaka, 270 poäng
  • Jessie Sommarström, Urban Deli, 270 poäng
  • Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, 240 poäng

De 24 kockarna som kämpade om de åtta finalplatserna hade som uppgift att under två timmar laga en lakto ovo vegetarisk rätt baserat på en valfri huvudråvara: rotselleri, potatis eller jordärtskocka. De tävlande fick göra ett råvarukännedomsprov samt ett handlagsprov i form av att stycka upp ett lamm i olika delar.

Mer om: årets kock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109