23948sdkhjf

En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Jessie Sommarström, kock på Urban Deli, har som enda kvinna tagit sig vidare till final i Årets kock 2020. Hon ställs mot sju män i finalen som avgörs i september.

– Vi har fått ta del av och smaka på många spännande rätter som håller en hög gastronomisk höjd. Det har inte varit enkelt att utse de åtta kockar som nu går vidare till final men det känns som vi har fått fram ett fantastiskt starkt finalfält, säger juryordföranden Tommy Myllymäki.

Jessie Sommerström har jobbat på Urban Deli i tre år och vill utmana sig själv genom att ställa upp i Årets kock-tävlingen.

– Det är en prestigefylld tävling som leder svensk gastronomi in i framtiden och att få vara en del av det är fantastiskt. Det är även ett sätt att få utlopp för sin kreativitet.

Här är de åtta finalisterna i Årets Kock 2020:

  • Ludwig Tjörnemo, Unilever, 347,5 poäng
  • Jesper Jakobsson, Restaurang Bhoga, 310 poäng
  • Henric Herbertsson, SK Mat och Människor, 295 poäng
  • Marcus Bremdal, Konstnärsbaren (KB), 295 poäng
  • Ola Wallin, Kroken och Bloom, 285 poäng
  • Christian Siberg, Omaka, 270 poäng
  • Jessie Sommarström, Urban Deli, 270 poäng
  • Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, 240 poäng

De 24 kockarna som kämpade om de åtta finalplatserna hade som uppgift att under två timmar laga en lakto ovo vegetarisk rätt baserat på en valfri huvudråvara: rotselleri, potatis eller jordärtskocka. De tävlande fick göra ett råvarukännedomsprov samt ett handlagsprov i form av att stycka upp ett lamm i olika delar.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094