23948sdkhjf

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Beyond Meat öppnar två fabriker i Europa för att möta efterfrågan på sina växtbaserade produkter med varumärkena Beyond Burger och Beyond Sausage i spetsen.

Läs också: Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Amerikanska Beyond Meat har sett intresset för sina veganska produkter stadigt öka även i Europa. I Sverige serveras Beyond Burger i flera restauranger, inklusive Bastard Burger och Phil’s Burger, och finns även i sortimentet hos Coop, Hemköp och Ica.

Redan för ett år sedan meddelade bolaget att ett avtal skrivits om att starta produktion i Nederländerna. Nu visar det sig att produktionen kommer att ske i två fabriker.

Den ena nyöppnade anläggningen ligger i staden Zoeterwoude utanför Haag. Den ska drivas tillsammans med Zandbergen, som också distribuerar produkterna i Europa. Beyond Burger och Beyond Sausage. kommer också att få nya förpackningar i Europa som är återvinningsbara och kräver 30 procent mindre material än tidigare.

I slutet av året öppnas även en fabrik utanför Enschede i Nederländerna, där bolaget ska hantera det första steget i tillverkningsprocessen av det växtbaserade proteinet. Fabrikerna i Zoeterwoude och Enschede kommer sedan att växelarbeta för att öka produktionen, minska transporttiderna i Europa och minimera klimatpåverkan på jorden.

– Våra långsiktiga ambitioner är att skapa en ännu mer omfattande, lokal infrastruktur. Med fabrikerna kan vi säkerställa kontinuiteten i produktionen och leveranserna, vilket gör oss mer kostnadseffektiva och miljövänligare, säger Ethan Brown, grundare och CEO på Beyond Meat. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Nyhetsbrev

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Arkiv

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Pressbyrån gör en Amazon – obemannat utan skanning

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094