23948sdkhjf

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Sill står i centrum för en pop up-restaurang som dyker upp i Smögen i sommar. Silltillverkaren Abba Kungshamn öppnar i samarbete med kockarna Frida Ronge och Thomas Sjögren restaurangen Havets Bästa den 13-15 augusti.

Middagsgästernas upplevelse inleds i Kungshamns hamn där den MSC-certifierade sillen lossas för att förädlas i ett stort bergrum. Efter en guidad visning förs gästerna med båt till sjömagasinet där Frida Ronge och Thomas Sjögren välkomnar gästerna med mingel på bryggan.

På menyn står en tolvrätters sillmiddag. Kockarna har fått fria tyglar att tolka råvarorna och skapa både innovativa nya serveringar och klassiker med en lockande twist.

Thomas Sjögren bkev 2015 tidernas yngste vinnare i Årets Kock. Han är nu krögare på Skärets Krog och Hampholmen på Smögen, samt Stora Hotellet i Fjällbacka och Grano i Göteborg.

– Jag har tidigare stuckit ut hakan och sagt att jag kan få vem som helst att tycka om sill. Det står jag fast vid, säger Sjögren.

Frida Ronge är kreativ ledare på restaurangerna Tak och Unn i Stockholm, men har rötter på västkusten.

– Jag arbetar enbart med hållbara råvaror från havet, givetvis även när det gäller sill. Jag vill veta var fisken kommer ifrån, att arten är hållbar och fiskad på rätt sätt. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14