23948sdkhjf

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Sill står i centrum för en pop up-restaurang som dyker upp i Smögen i sommar. Silltillverkaren Abba Kungshamn öppnar i samarbete med kockarna Frida Ronge och Thomas Sjögren restaurangen Havets Bästa den 13-15 augusti.

Middagsgästernas upplevelse inleds i Kungshamns hamn där den MSC-certifierade sillen lossas för att förädlas i ett stort bergrum. Efter en guidad visning förs gästerna med båt till sjömagasinet där Frida Ronge och Thomas Sjögren välkomnar gästerna med mingel på bryggan.

På menyn står en tolvrätters sillmiddag. Kockarna har fått fria tyglar att tolka råvarorna och skapa både innovativa nya serveringar och klassiker med en lockande twist.

Thomas Sjögren bkev 2015 tidernas yngste vinnare i Årets Kock. Han är nu krögare på Skärets Krog och Hampholmen på Smögen, samt Stora Hotellet i Fjällbacka och Grano i Göteborg.

– Jag har tidigare stuckit ut hakan och sagt att jag kan få vem som helst att tycka om sill. Det står jag fast vid, säger Sjögren.

Frida Ronge är kreativ ledare på restaurangerna Tak och Unn i Stockholm, men har rötter på västkusten.

– Jag arbetar enbart med hållbara råvaror från havet, givetvis även när det gäller sill. Jag vill veta var fisken kommer ifrån, att arten är hållbar och fiskad på rätt sätt. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.173