23948sdkhjf

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Ett nytt krogkoncept introduceras nu i Sverige. Bakom satsningen står grundarna bakom Kasai, Olof Strid och Fredrik Krook, som menar att Dinin erbjuder ett helt nytt sätt att äta restaurangmat på.

Dinin fungerar som en virutell food court där man från ett och samma ställe kan beställa mat från flera olika kök; italienskt från Nonna Donna, asiatiskt från Singapore Spice, modernt amerikanskt från Happy Hamptons eller japansk fusion från Kasai. Maten levereras sedan hem till dörren.

–  Vi lever allt mer online och det är inte alltid som det krävs en fysisk restaurang för att skapa en unik matupplevelse. Vi är övertygade om att det går att fånga en genuin känsla och leverera den hemma hos våra gäster, säger Paulo Fagundez, vd Dinin och Kasai.

Han och köksmästarna Olof Strid och Fredrik Krook började slipa på idén för fyra år sedan. Det fanns då redan liknande cloud kitchen-koncept i USA och Honkong. Med en ökad efterfrågan på hemlevererad restaurangmat tror de att tajmingen nu är rätt för en lansering i Sverige.

– Vi har redan sett ett stort intresse och har i genomsnitt 50 beställningar per kväll, vilket motsvarar en nästan full restaurang.

Dinin går att beställa till delar av Stockholms innerstad och tillagas i restaurang Kasais kök. Ordern kan antingen hämtas upp på Kasai eller beställas hem med leveranstjänsterna Foodora, Uber Eats, Wolt eller Bolt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125