23948sdkhjf

Sveriges första virtuella food court

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Ett nytt krogkoncept introduceras nu i Sverige. Bakom satsningen står grundarna bakom Kasai, Olof Strid och Fredrik Krook, som menar att Dinin erbjuder ett helt nytt sätt att äta restaurangmat på.

Dinin fungerar som en virutell food court där man från ett och samma ställe kan beställa mat från flera olika kök; italienskt från Nonna Donna, asiatiskt från Singapore Spice, modernt amerikanskt från Happy Hamptons eller japansk fusion från Kasai. Maten levereras sedan hem till dörren.

–  Vi lever allt mer online och det är inte alltid som det krävs en fysisk restaurang för att skapa en unik matupplevelse. Vi är övertygade om att det går att fånga en genuin känsla och leverera den hemma hos våra gäster, säger Paulo Fagundez, vd Dinin och Kasai.

Han och köksmästarna Olof Strid och Fredrik Krook började slipa på idén för fyra år sedan. Det fanns då redan liknande cloud kitchen-koncept i USA och Honkong. Med en ökad efterfrågan på hemlevererad restaurangmat tror de att tajmingen nu är rätt för en lansering i Sverige.

– Vi har redan sett ett stort intresse och har i genomsnitt 50 beställningar per kväll, vilket motsvarar en nästan full restaurang.

Dinin går att beställa till delar av Stockholms innerstad och tillagas i restaurang Kasais kök. Ordern kan antingen hämtas upp på Kasai eller beställas hem med leveranstjänsterna Foodora, Uber Eats, Wolt eller Bolt.

Mer om: dinin | kasai
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.08